Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Pacificació de la xarxa viària, amb zones més segures per a bicicletes i patinets

Compartir:

Amb l’objectiu de combatre la contaminació atmosfèrica i acústica i d’afavorir l’ús de la calçada per bicicletes i patinets, l’Ajuntament d’Esplugues ha començat els treballs del projecte de pacificació de la xarxa viària del municipi, que preveu, entre d’altres coses, senyalitzar i adequar les vies amb límit de velocitat de 20 km/h en tota l’anomenada xarxa secundària veïnal.

Es tracta de carrers amb menys intensitat de trànsit rodat. La mesura permetrà que aquests espais siguin més segurs per a la circulació de bicicletes. En total, ocupen el 56% de la xarxa viària d’Esplugues.

El projecte també inclou la limitació de la velocitat a 20 km/h en tots els entorns escolars. En total, es preveu la reducció de la velocitat de circulació en 10 km/h d’aproximadament el 70% de la xarxa, per on passen uns 8.000 vehicles al dia.

Pel que fa a l’anomenada xarxa secundària col·lectora, vies urbanes de connexió entre vies principals (exemples: carrers Josep Anselm Clavé, Àngel Guimerà i avinguda Ciutat de l’Hospitalet), s’actuarà per senyalitzar que la velocitat màxima és de 30 km/h.

Les obres, que compten amb un pressupost d’uns 250.000 euros i subvenció del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia del Govern espanyol, tindran una durada aproximada d’uns quatre mesos.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: