Nova àrea d’intercanvi de transport públic del Pont d’Esplugues

S'han renovat marquesines, instal·lat nous vinils i incrementat la informació

Compartir:

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón han presentat aquest dijous la nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues, una actuació duta a terme pel govern supramunicipal en què s’han senyalitzat el conjunt d’estacions i parades que hi ha en l’entorn immediat d’aquest pont, ubicat a la carretera de Laureà Miró amb l’avinguda de Cornellà.

Amb aquesta senyalització s’informa de les opcions de transport públic disponibles i es fomenta la intermodalitat. A l’àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues, una de les més importants del Baix Llobregat, hi conflueixen quatre parades de bus (dues a la carretera de Laureà Miró i dues a la carretera d’Esplugues), una estació de TRAM (a l’avinguda de Cornellà), una estació d’AMBici (a l’avinguda de Cornellà) i un Bicibox (a la carretera de Laureà Miró).

Entre tots aquests punts hi ha una distància entre 50 i 300 metres, que es pot recórrer, com a màxim, en sis minuts a peu. A més, amb l’arribada del metro, es preveu que aquesta àrea d’intercanvi encara guanyi més pes. “Esplugues continua fent passes de gegant per ser un referent en mobilitat sostenible i transport públic, i avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Aquesta nova àrea d’intercanvi del pont d’Esplugues, una de les més importants del Baix Llobregat, facilitarà la informació als ciutadans per potenciar la intermodalitat del transport i per ser més eficients i sostenibles en els desplaçaments. La futura arribada del Metro a Esplugues, que continuem reivindicant com a urgent davant la Generalitat, encara millorarà més la capacitat intermodal i de connexió del transport públic d’Esplugues”, ha explicat l’alcaldessa, Pilar Díaz.

“La millora de l’experiència al transport públic és un element fonamental per seguir potenciant-ne l’ús. Amb àrees d’intercanvi com la que avui presentem, des de l’AMB fem un pas més per seguir oferint alternatives i facilitats als ciutadans de la metròpolis de Barcelona, per millorar l’accessibilitat, la seguretat i la comoditat de l’usuari al transport públic metropolità”, ha exposat Carlos Cordón.

L’actuació al pont d’Esplugues té un import de 109.000 €, que s’ha finançat amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea – NextGenerationEU.

Principals característiques:

  • Renovació de les marquesines de l’Ajuntament. S’han renovat les dues marquesines del davant de l’Ajuntament amb el nou model de l’AMB. Així, es millora la informació, l’accessibilitat i el confort (tenen suport isquiàtic). També són més sostenibles, ja que requereixen menys consum energètic i estan fetes de materials reciclables.
  • Nous vinils. Totes les parades de l’àrea d’intercanvi compten amb una nova senyalització amb vinils per la part frontal i posterior, on s’indiquen les línies que hi passen i els seus sentits. També s’hi incorpora una nova senyalització superior que indica els codis de línia.
  • Més informació per als usuaris del tramvia. S’ha incorporat un tòtem informatiu a la vorera, a l’estació de TRAM de l’avinguda de Cornellà, on s’informa de les possibilitats d’intercanvi amb les parades de bus existents a l’entorn
Compartir: