Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Mercat de Nadal a plaça Catalunya

Es farà del divendres 15 al diumenge 17 de desembre i estarà emplaçat al costat de la pista de patinatge i el Túnel de la Il·lusió

Compartir:

Del divendres 15 al diumenge 17 de desembre la plaça Catalunya acollirà el Mercat de Nadal d’Esplugues. L’espai comptarà amb parades d’artesania i alimentació, però també hi haurà contacontes, jocs de fusta i espectacles itinerants, en aquest cas, a la tarda. Un punt de trobada nadalenc emplaçat al costat del Túnel de la Il·lusió i la pista sintètica de patinatge.

Els horaris del Mercat de Nadal seran:

– divendres, de 17 a 20 h
– dissabte i diumenge, d’11 a 14 i de 17 a 20 h.

La plaça Catalunya és el centre neuràlgic de les activitats de les festes nadalenques, amb tenen els infants com a grans protagonistes. Una de les novetats de s’hi pot trobar és una pista sintètica de patinatge, una instal·lació ecològica ja que no és de gel i, per tant, no necessita ni aigua ni electricitat per al seu manteniment.

En aquest enllaç es poden consultar totes les activitats amb més detall. Entre d’altres, hi haurà:

– Pista de patinatge. Fins al 3 de gener. En horari de 17 a 22 hores, de dilluns a divendres, i d’11 a 22 h, dissabtes i festius –tret del 25 de desembre i de l’1 de gener, que estarà tancada–, permetrà lliscar-hi al preu de 3 euros.

– El Túnel de la Il·usió. Fins al 3 de gener. Una de les grans sensacions de l’any passat, amb sessions diàries de música i il·luminació dinàmica. Convé apropar-s’hi i descobrir l’horari de les sessions.

– Parc de Jocs de Nadal. Del 21 al 23 i del 27 al 30. Amb tallers, ludoteca, espais de pràctica esportiva…

– Portes obertes de l’Espai Corberó. Divendres 22 i dissabte 23. Torna a obrir l’emblemàtic espai arquitectònic, situat al carrer Església, per poder fer-hi visites, amb reserva.

A més de les activitats organitzades per l’Ajuntament, diverses entitats preparen els seus tradicionals espectacles nadalencs:

– Els Pastorets d’Esplugues. Del 15 al 26. Fins a 12 representacions faran enguany aquests irreverents pastorets made in Esplugues, que cada any renoven guió i música (amb entrades a la venda a codetickets.com).

– Concerts de Nadal. Divendres 15 i dissabte 16. Amics de les Sevillanes d’Esplugues presenta l’espectacle Al compás de la Navidad a L’Avenç la tarda del dia 15. Les Corals Musicòrum actuen el matí del dia 16, també a L’Avenç, i el Concert de Nadal que organitza Associació Amics de la Música d’Esplugues a l’església de Santa Magdalena, amb la Coral La Coloma serà la nit del dia 16.

– Pessebre Vivent. Del 20 al 23 i del 25 al 28. Torna la tradicional representació vivent del pessebre nadalenc per part del Centro Cultural Andaluz Plaza Macael, amb vuit dies per poder visitar-lo al local de l’entitat.

També hi haurà el Poema de Nadal de L’Endoll Teatre (dijous 21, a L’Avenç), l’Exposició-Concurs de Pessebres de l’AV del Barri Centre (del 14 al 21), la ruta ‘Anem a buscar el Tió’, d’Espluga Viva (dissabte 2) i actes d’animació del Tió a Can Vidalet (divendres 15) i La Plana (dijous 21), entre d’altres.

I al gener, Campament Màgic a La Rajoleta

De cara al gener, el relleu l’agafarà el Campament Màgic d’en Fanguet i la Terrisseta, a La Rajoleta, del 2 al 4 de gener, per preparar l’arribada dels Reis d’Orient la tarda del dia 5. L’AGENDA de gener, que publicarà els detalls dels horaris, es repartirà a les bústies a finals de desembre.

“Hem preparat un Nadal per poder gaudir d’Esplugues, amb una trentena d’activitats al carrer adreçades sobretot als infants, i també per ajudar al comerç local”, ha dit l’alcaldessa, Pilar Díaz.

Llums de Nadal a més de 50 carrers

Esplugues va començar a viure l’ambient nadalenc el divendres 1 de desembre, quan es van encendre les llums que donen color i animació al municipi fins al 5 de gener a més de 50 carrers i espais públics: els principals eixos comercials ­–enguany, també el carrer Joan Corrales, que l’any passat estava en obres– i espais emblemàtics, com el Museu Can Tinturé, el Casal Robert Brillas i la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues.

En total, s’encenen 115 arcs amb figures geomètriques a banda i banda dels carrers, una vintena d’elements decoratius propis d’aquestes dates (avets, regals, cérvols…) i arbres engalanats. Alguns d’aquests elements estan pensat per poder-los fer servir de photocall, com el podi d’esquí que enguany estarà a la rambla Verge de la Mercè i els ninots que hi haurà al davant de la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues.

En tractar-se de llums tipus led, la despesa energètica no suposarà un cost molt superior a l’habitual d’enllumenat públic.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: