L’Escola Municipal de Música d’Esplugues enceta els actes del seu 50è aniversari

Compartir:

Aquest dissabte, concert de la Big Band de l’escola al Casal de Cultura Robert Brillas

A finals de 1972, l’Escola Municipal de Música d’Esplugues (EMME) va obrir les seves portes al Casal Robert Brillas. Aquell primer curs hi va haver una seixantena d’alumnes. Des de llavors, aquest referent en polítiques d’educació artística portada a terme per un Ajuntament –l’escola d’Esplugues va ser una de les primeres dels municipis de l’entorn– ha anat evolucionant i creixent.

El 1982 es va traslladar a Can Tinturé, i el 2001 a l’actual ubicació, l’Edifici Puig Coca. Actualment són més de 500 alumnes (cada curs s’hi incorporen una seixantena de nous) els que participen de l’àmplia oferta que imparteixen una vintena de professors: més de 50 especialitats diferents, segons edat, instrument (n’hi ha 18 de diferents) o nivell, que inclou diverses orquestres, bandes i corals. La gamma d’alumnes abasta des dels 4 mesos –que hi van amb pares o mares– fins als més de 70 anys que tenen alguns components de les corals d’adults.

L’Escola Municipal de Música ha programat diverses activitats especials per commemorar els seus 50 anys. En destaquen:

– Dissabte 21 de gener (Casal R. Brillas, 18 h). Inici dels actes commemoratius, amb l’actuació de la Big Band de l’Escola.

– Dissabte 4 de febrer (Col·legi Americà, 18 h). Gran concert de musicals, amb participació de diferents grups de l’EMME: Espluband, grup de guitarres i corals Espurna, Kronos, Kwaya i Sons i Veus. En total, 40 músics, 14 cantaires joves i 12 adults i 3 solistes.

– Dissabte 17 de juny (sala teatre i exteriors del Casal R. Brillas, a partir de les 16 h). Gran trobada de fi de curs en què se succeiran actuacions dels diferents conjunts i formacions, així com d’exalumnes i exprofessors.

El conjunt d’actes es pot consultar al web de l’EMME: http://www.espaidelesarts.esplugues.cat/musica/agenda

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: