Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

L’alcaldessa d’Esplugues demana al conseller de Treball un augment dels plans d’ocupació, que el 2020 es van reduir un 51% al municipi

Compartir:

4/02/2021

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha enviat aquest dijous 4 de febrer una carta al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, demanant explicacions per la reducció del 51% de persones contractades del municipi a través de plans d’ocupació promoguts per la Generalitat l’any 2020 per a persones a l’atur.

A la missiva, l’alcaldessa diu que es tracta d’”una retallada del tot injustificada” en un moment en què “la promoció i foment de polítiques actives d’ocupació esdevé una eina imprescindible per ajudar aquelles persones en situació de vulnerabilitat social i aquelles famílies que pitjor ho estan passant”. I afegeix que “l’última mostra ha estat en l’àmbit de la garantia juvenil, on heu passat d’oferir-nos la contractació de 6 persones l’any 2019 a només 1 persona l’any 2020”.

També li demana un augment “real i urgent” per als plans d’ocupació del 2021.

Text íntegre de la carta:

Benvolgut conseller,

La ciutat d’Esplugues de Llobregat té, segons les dades d’aquest mes de gener, 2.639 persones que es troben en situació d’atur, gairebé 600 persones més que al gener de l’any 2020. Una dada molt preocupant que s’emmarca dins de la greu crisi sanitària, social i econòmica que estem patint i que afecta el conjunt d’Europa i del món. Una situació tan complexa com aquesta requereix la implicació i la responsabilitat de totes les administracions.

En aquest context, la promoció i foment de polítiques actives d’ocupació esdevé una eina imprescindible per ajudar aquelles persones en situació de vulnerabilitat social i aquelles famílies que pitjor ho estan passant. No podem permetre que ningú quedi enrere i és per aquest motiu que no podem concebre que es redueixin els recursos destinats a les persones treballadores en un moment tan complicat i tan excepcional com l’actual. Ara, més que mai, s’ha de fer una aposta ferma i contundent per les polítiques d’ocupació.

En el cas de la nostra ciutat, durant l’any 2020 s’ha reduït un 51% el nombre de persones contractades a través dels plans d’ocupació promoguts per la Generalitat de Catalunya, una retallada del tot injustificada que no arribem a entendre de cap de les maneres. No només no es reforcen aquestes polítiques de foment de l’ocupació, sinó que pateixen, just en aquest moment, una forta davallada. L’última mostra ha estat en l’àmbit de la garantia juvenil, on heu passat d’oferir-nos la contractació de 6 persones l’any 2019 a només 1 persona l’any 2020.

Davant aquesta situació, us sol·licitem:

1. Els motius pels quals s’han retallat els recursos destinats a les polítiques actives d’ocupació en un context laboral tan extraordinàriament difícil com l’actual.

2. Un augment real i urgent, per a aquest any 2021, dels plans d’ocupació destinats a les persones treballadores que es troben en situació d’atur.

Som molt conscients de la tasca que esteu desenvolupant davant d’aquesta crisi sanitària i,  des del govern d’Esplugues de Llobregat, ens tornem a posar a la vostra disposició per a tot allò que considereu oportú.

Cordialment,

Pilar Díaz
Alcaldessa

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: