L’Ajuntament va pagar els proveïdors el darrer trimestre en temps rècord

Compartir:

26/02/2021

Durant el darrer Ple municipal l’alcaldessa, Pilar Díaz, va donar compte del període mitjà de pagament de factures a proveïdors del quart trimestre del 2020: 19,74 dies. Es tracta d’un temps rècord, ja que els terminis dels trimestres anteriors van ser 27,03 dies (mitjana del tercer trimestre del 2020), 23,26 dies (segon trimestre) i 36,07 (primer trimestre).

Precisament, el Pla de Reconstrucció econòmic i social per la Covid-19, signat el passat mes de juny per tots els grups municipals amb sindicats i empresariat de la comarca, inclou el següent punt:

Utilitzar la compra pública de béns i serveis com a mecanisme per reduir al màxim l’impacte de la caiguda de demanda. D’aquesta manera es vol contribuir a garantir el manteniment de les empreses i dels llocs de treball adscrits als contractistes de l’Ajuntament d’Esplugues; i reduir a 20 dies el termini de pagament a empreses proveïdores de l’Ajuntament, posant especial atenció en les persones autònomes i pimes.

Segons l’alcaldessa, “en aquests moments, tothom hem de fer tot el possible per ser una solució als problemes. Hi ha gestos que poden semblar petits però que acaben sent molt significatius per al dia a dia d’una pime o una petita empresa. Per això, des de l’Ajuntament estem fent aquest esforç per ajustar cada dia més el temps de pagament. Ara mateix estem trigant menys de 20 dies, i aquest termini compta des del moment mateix en què rebem la factura i el cobrament”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: