Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

L’Ajuntament ja té 3 pisos per reallotjar a famílies de l’edifici ‘El Barco’ i treballa amb 11 més en les pròximes hores

En 10 o 15 dies les veïnes i els veïns podran recollir les seves pertinences. S'estan instal·lant càmeres i sensors de moviment per a la protecció de l'edifici

Compartir:
Fanal amb càmeres i sensors per a la protecció de l'edifici 'El Barco' que es veu de fons

Els serveis municipals de l’Ajuntament d’Esplugues continuen treballant per donar una resposta habitacional a les 38 famílies de l’edifici ‘El Barco’, després de l’immediat desallotjament a conseqüència de les conclusions d’un informe tècnic extern que apunta a danys estructurals. Paral·lelament, s’estan instal·lant sis càmeres de videovigilància amb sensors de moviment i detector de calor que estaran connectades les 24 hores amb la policia, cinc sensors de moviment per a la protecció de l’edifici una vegada estigui buit i que donaran suport a la vigilància activa per part de la policia.

Està previst que en deu o quinze dies hagin finalitzat les feines d’apuntalament de l’edifici perquè les veïnes i els veïns desallotjats puguin recollir les seves pertinences.

L’Ajuntament està prioritzant l’atenció a les famílies més vulnerables, amb menors a càrrec o persones dependents, i aquesta nit una d’elles ja s’ha allotjat a un immoble de lloguer a Esplugues. Només dues famílies, en total tres persones, ho han fet a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Un total de 14 famílies han passat la nit a diversos hotels i aparthotels i una persona a un centre sociosanitari, on ja estava ingressada. Les xarxes familiars han estat una alternativa per a 16 famílies i encara hi ha quatre persones a l’interior de l’edifici.

L’Ajuntament ja disposa de tres pisos i es preveu tenir-ne 11 més en curt termini

A la família, de quatre persones, a qui ja se li ha adjudicat un pis de lloguer a Esplugues, aquesta nit, se li sumaran dues famílies més que seran allotjades a immobles també a la ciutat. Es preveu que en les hores vinents hi hagi 11 habitatges més per a les veïnes i veïns d’El Barco. Es treballa amb aquestes solucions a mitjà termini, tot i que, en alguns casos seran definitius.

L’Agència Catalana de l’Habitatge continua sense donar una resposta, “entre administracions ens hem d’ajudar, sobretot en moments amb aquestes característiques”, ha afirmat Eduard Sanz, portaveu del Govern municipal i primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament,”per trobar solucions a les famílies, que és l’important”, ha sentenciat.

Els serveis mediadors i socials municipals, el CUESB, la Policia Local d’Esplugues, els Bombers i els Mossos d’Esquadra, han estat mediant amb les famílies perquè surtin de l’edifici després del cessament immediat de l’habitabilitat que va decretar dilluns l’Ajuntament. Tot i que encara queden quatre persones a l’interior de l’edifici.

“Aquestes persones estan en risc i han d’abandonar l’habitatge”, ha afirmat Eduad Sanz, “com amb la resta de famílies estem buscant recursos i solucions a la seva situació”. El portaveu municipal entén “el seu sentiment d’habitatge de tota la vida”, però alerta que “ara estem en una situació de risc imminent de caiguda de l’edifici”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipal

El 70% de les famílies d’El Barco ja tenen solució estable

Habitatge

Comencen els treballs d’urbanització del camí de connexió del Parc dels Torrents

Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Patrimoni cultural i Turisme, Urbanisme

Esplugues presenta els Districtes d’Innovació i el projecte Porta Diagonal

Comerç, mercats, empresa i consum, Drets civils i ciutadania, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Mobilitat i transport, Serveis econòmics

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: