Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

L’Ajuntament i l’Hospital Sant Joan de Déu presenten l’11a Cursa Solidària, que es farà el 14 de maig

La recaptació de l'esdeveniment es destinarà a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, centre ubicat a Esplugues que atén infants amb malalties minoritàries

Compartir:

La Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i l’Hospital Sant Joan de Déu, ja té dia i hora: diumenge 14 de maig, a partir de les 9 hores. Com en anys anteriors, la recaptació de les inscripcions a aquesta 11a edició es destinarà a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d’atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu.

A més de solidària, la Cursa és un esdeveniment festiu i inclusiu, obert a tothom. Com és habitual, s’hi faran diverses proves, de diverses distàncies per arribar a tots els públics. Enguany, les dues curses grans, les de 10 i 5 quilòmetres, tindran un sortida única, la qual cosa ajudarà a fer de la Cursa una activitat encara més popular.

– Cursa de 10 quilòmetres. Categoria única, adreçada a persones nascudes abans del 2007.

– Cursa de 5 quilòmetres. Es competeix per diferents franges d’edat i tindrà una capacitat màxima de 1.000 participants. També per a persones nascudes abans del 2007.

– Cursa de Promoció (1.900 metres). Dirigida a infants nascuts entre el 2007 i el 2012.

– Minicursa (1.050 metres). Per a infants nascuts entre el 2013 i el 2016.

Les inscripcions, després d’ampliar el període, es podran fer fins al 12 de maig al web de la Cursa (cursasolidaria.esplugues.cat).

La sortida de totes les curses estarà ubicada al carrer Alegria i l’arribada, a la plaça Catalunya. El preu de la inscripció serà de 10 euros en el cas de la cursa de 10 i 5 quilòmetres, i 3 euros en les d’infants.

La presentació, que s’ha fet aquest 28 d’abril a l’exterior de l’Hospital Sant Joan de Déu i ha servit per presentar la samarreta i el cartell d’aquesta edició, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; la regidora d’Esports, Montse Zamora; María José Tojo, directora d’Infermeria del centre hospitalari, i Emma Perrier, encarregada de la recaptació de fons de l’hospital.

Pilar Díaz ha subratllat que “tornarem a córrer pels valents. La nostra ciutat es convertirà el 14 de maig en la gran capital de l’esport i de la solidaritat, però pugem nous esglaons. La 11a edició de la Cursa Solidària de l’Hospital de Sant Joan de Déu serà solidària com sempre, però també més innovadora, més inclusiva i més sostenible que mai”.

Inclusiva, sostenible i saludable

Són característiques que defineixen la Cursa Solidària com un esdeveniment que va més enllà de la competició. S’hi podrà participar amb cadires de rodes que no siguin elèctriques. En el cas de les persones amb discapacitat visual, hauran d’anar adequadament identificats i sense xip.

En l’aposta per la sostenibilitat, els vehicles que aniran obrint i tancant la cursa seran motos elèctriques. I per impulsar els hàbits saludables, entre els corredors es repartirà aigua i fruita.

L’Associació Corresolidaris col·laborarà un any més, tot coordinant el voluntariat de la Cursa que acompanyarà les persones amb cadira de rodes, marcant el temps de pas dels corredors i donant suport a la Fira dels Corredors, al CEM Les Moreres, on es podran recollir el dorsal i la samarreta el dia anterior (dissabte 13 de maig), de 10 a 13.30 i de 16 a 19 hores.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

La Festa del Joc i de l’Esport, el dissabte 25 de maig

Cooperació al desenvolupament, Educació, Esports, Infants i famílies, Joves

La 12a Cursa Solidària va recaptar més de 12.000 €

Esports, Joves, Salut
L'alcaldessa, el president de la FC Hanbol i el president del Club Handbol Esplugues fent un tir d'handbol amb la pilota

Esplugues serà Ciutat de l’handbol català 2024 i 2025

Esports

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: