L’Ajuntament ha atorgat enguany prop de 600 ajuts municipals pel Covid

Compartir:

6/10/2021

El Pla de Reconstrucció Local Covid-19, engegat per l’Ajuntament d’Esplugues amb el consens de tots els grups polítics i agents socials i econòmics del territori per atendre empreses i famílies afectades econòmicament per la pandèmia, ha atorgat en el que va de any un total de 584 ajudes, per import total de 713.926 euros.

Segons es va informar aquest 5 d’octubre a la comissió de seguiment del pla, s’han aprovat 236 ajuts per a emergències socials (57.789 €), 229 a persones en règim d’autònom (366.400 €), 74 a famílies amb algun membre afectat per ERTO o tancament (32.960 €), 22 a microempreses per mantenir la seva plantilla sense baixes (120.000 €), 12 a microempreses per crear nova ocupació (91.197 €) i 11 a nous projectes emprenedors (45.579 €). El termini per a la sol·licitud d’aquests ajuts està obert fins a finals de novembre (consultar les bases a www.esplugues.cat/ajuts-covid).

copy_of_Comissioseguiment3_650.jpg

A més, s’han destinat 100.000 € del Pla de Reconstrucció a plans d’ocupació juvenil i la mateixa quantitat a incentius per al comerç local.

Altres mesures i accions municipals
– S’ha creat un pla ocupacional de 6 mesos per 14 joves.
– Prop de 6.000 atencions a serveis socials bàsics entre gener i/08/de 2021. I 167 atencions per violència masclista en el mateix període.
– Una mitjana mensual de 349 famílies ateses pel Centre Municipal de Distribució d’Aliments.
– S’està impulsant un concurs d’emprenedoria per a estudiants del municipi.
– S’està invertint en digitalització del comerç i dels mercats, amb una plataforma de ciclologística.
– S’han sol·licitat projectes de mobilitat i de comerç, l’import supera els 5 milions d’euros, als fons Next Generation.

Segons l’alcaldessa, Pilar Díaz, el Pla de Reconstrucció “ha entrat en una nova etapa. Hem de ser molt prudents, però ara mateix les dades de demanda d’ajudes s’han estabilitzat. Per tant, ha arribat el moment de posar el focus en els projectes tractors que poden transformar Esplugues i en com els fons Next Generation ens ajudaran a fer-los realitat “. Les properes reunions de la comissió de seguiment, afegeix, “es centraran precisament en com poden aprofitar aquestes oportunitats”.

Consulta el document complet: COMISSIÓ DE SEGUIMENT PLA DE RECONSTRUCCIÓ – OCTUBRE 2021

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: