Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

L’Ajuntament d’Esplugues signa el conveni per a la construcció del nou Hospital Clínic

Compartir:

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha signat avui, al Palau de la Generalitat, el conveni entre la Generalitat de Catalunya, l’Hospital Clínic Barcelona, la Universitat de Barcelona, els Ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat, i la Diputació de Barcelona, per a la construcció del nou campus de salut de l’Hospital Clínic.

Aquest conveni fixa un marc conjunt de col·laboració entre totes les institucions per promoure el desenvolupament urbanístic per a la construcció del nou campus al servei d’esports de la Universitat de Barcelona. L’ampliació de l’Hospital Clínic i el trasllat de la Facultat de Medicina de la UB té com a objectiu augmentar les seves potencialitats, com són l’aprofundiment de la seva excel·lència sanitària, universitària, científica i tecnològica. També es fa una aposta per la sostenibilitat des d’un punt de vista mediambiental, econòmic i social.

“L’Ajuntament d’Esplugues s’ha incorporat a l’acord pel desenvolupament urbanístic del nou campus de l’Hospital Clínic de Barcelona, que es situarà als terrenys colindants entre Esplugues, Barcelona i L’Hospitalet, on actualment es troben les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona. L’actuació potenciarà el posicionament del nostre districte d’innovació mèdic i biotecnològic en el marc europeu i serà motor de la transformació científica i econòmica del sector de l’Alta Diagonal, generant un nou pol de creixement, d’atracció de talent i recursos d’abast internacional en els àmbits assistencial, universitari, tecnològic i de recerca”, ha manifestat l’alcaldessa Pilar Díaz.

L’Hospital Clínic Barcelona és un equipament hospitalari de referència, amb una capacitat clínica del màxim nivell i d’alta tecnologia. Té una forta vocació per l’ensenyament universitari i per la recerca científica. És un dels complexos sanitaris més importants del país i d’Europa. Aquest nou campus, que respon a les necessitats de creixement, de millora del servei i de l’excel·lència, inclourà l’ampliació de l’Hospital, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i altres equipaments assistencials, universitaris, científics i de recerca que s’acordin.

“Esplugues s’ha convertit en un gran focus d’atracció de talent i compta amb les condicions per esdevenir un ecosistema de l’economia del coneixement. Som epicentre del Bioclúster d’Innovació i Salut, que segons dades de la Generalitat de Catalunya, pot crear més de 40.000 llocs de treball i facturar més de 7.000 milions d’euros, la qual cosa suposaria l’1,86% del PIB anual de Catalunya. Un dels clústers més importants d’Europa”, ha afegit l’alcaldessa d’Esplugues.

Des de les administracions locals participants, junt amb la Generalitat de Catalunya, es promouran les mesures de planificació urbanística i es farà una planificació del transport públic i privat i de l’accessibilitat requerida. La futura construcció de les noves instal·lacions permetrà mantenir dispositius de l’hospital també a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat per cobrir les necessitats de la població de referència. L’emplaçament actual de l’hospital a l’Eixample inclourà serveis assistencials, de docència, recerca i innovació a mantenir i nous equipaments municipals i d’esponjament de l’espai públic.

Definint el futur de l’Hospital Clínic

El febrer del 2021, la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Departament de Salut, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona van signar un primer Protocol destinat a estudiar els possibles emplaçaments del futur nou complex.
Els Comissionats de coordinació arquitectònica/urbanística i de coordinació sanitària que hi van participar van emetre un informe, a finals del mateix any, en el que es proposava com a nova ubicació per acollir aquest projecte l’espai que actualment ocupen les pistes esportives de la Universitat de Barcelona.

El maig de 2022 es va subscriure un nou Protocol ampliant la col·laboració a la Universitat de Barcelona i al Consorci Hospital Clínic de Barcelona, per avaluar aquesta proposta. Producte de l’aplicació d’aquest instrument de col·laboració, el febrer de 2023 es va assolir un acord entre totes les institucions participants establint l’adequació i viabilitat d’aquest emplaçament als efectes d’ubicar l’activitat assistencial, docent, de recerca i innovació del futur Hospital Clínic

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: