Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

L’Ajuntament treballa per la reforma horària

L'alcaldessa diu que es treballa en noves mesures per ampliar la Xarxa d'Empreses, Entitats i Comerços, com la creació d'un grup motor i oferir assessorament

Compartir:
Conferència Marta Junqué

L’Ajuntament d’Esplugues ha organitzat aquest 29 de maig, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una nova jornada sobre la reforma horària, amb l’objectiu de generar espais d’intercanvi de propostes i experiències entre empreses per avançar cap a uns horaris més racionals i semblants als estàndards europeus.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha recordat que Esplugues “és pionera en polítiques de reforma horària” –el 2016 es va crear la Xarxa d’Empreses, Entitats i Comerços per la Reforma Horària d’Esplugues, que actualment compta amb 165 activitats adherides–, “però ens queda molt per fer i volem donar noves passes”.

En aquest sentit, ha dit, “volem continuar aquest impuls amb la creació d’un grup motor que es reuneixi periòdicament per proposar iniciatives”. També “volem crear la figura dels ambaixadors i ambaixadores de la Xarxa, empreses i organitzacions que  aportin el seu coneixement i experiència per col·laborar en l’ampliació de la xarxa i de les bones pràctiques”, així com “oferir assessorament a empreses, per part d’una consultora especialitzada i en col·laboració amb l’AMB, per incloure aquestes bones pràctiques”.

“Si no tens dues hores lliures cada dia, ets pobre de temps”

La jornada ha comptat amb una conferència d’una de les grans expertes en usos del temps a Espanya, Marta Junqué –dirigeix la Time Use Initiative–, que ha assessorat la Generalitat i ara ho fa amb el Govern estatal sobre la futura Llei dels Usos del Temps i la Racionalització Horària.

“La majoria de gent diu que no disposa de dues hores al dia lliures d’obligacions, ja siguin laborals o de tasques domèstiques; això és ser pobre de temps”, ha dit. Ha liderat un estudi per mostrar la necessitat d’introduir canvis per llei, com generalitzar la jornada laboral de 37,5 hores setmanals, limitar les hores extraordinàries i compactar horaris laborals.

“No és normal que a les 19 hores, la majoria de gent a Espanya estigui al seu lloc de treball. A Europa, és el 10%”, ha afirmat. La jornada ha acabat amb una taula rodona de bones pràctiques en usos del temps per part de tres empreses d’Esplugues: CreProjects, Etnia Barcelona i Eurofins.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: