Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

La Policia Local d’Esplugues disposarà d’un dron per a casos d’emergència a la Festa Major

El dispositiu de seguretat de la Festa Major d’Esplugues tindrà la missió de vetllar pel desenvolupament d’unes jornades d’oci i entreteniment amb les millors garanties de seguretat i lliures de violència masclista

Compartir:

La Policia Local disposarà per primera vegada d’un servei de dron per vetllar per la seguretat en cas d’emergència durant la Festa Major de Sant Mateu, que tindrà lloc del 20 al 24 de setembre.

L’aparell també tindrà altres usos en el futur, com ara el rescat de persones desaparegudes, el control d’aforament en llocs on es celebrin actes culturals o socials, el control del trànsit, la prevenció o identificació d’incendis o el suport a altres serveis d’emergències.

“A Esplugues gaudirem de la festa major amb total seguretat. Hem preparat un dispositiu especial amb reforç d’agents de Policia Local i Protecció Civil per garantir gaudir de les festes amb tranquil·litat. A més a més, continuem l’aposta de millorar tecnològicament la nostra Policia Local amb la incorporació d’un dron d’última generació que aportarà un gran valor afegit a la seguretat a la nostra ciutat”, ha explicat l’alcaldessa Pilar Díaz.

“Tanmateix, la nostra serà una Festa Major lliure de qualsevol mena de violència masclista, xenòfoba o lgtbifòbica, i comptarem amb punts liles de prevenció, assessorament i activació de protocols si fos necessari”, ha afegit Pilar Díaz.

Policia de proximitat

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha presidit la reunió de coordinació de seguretat amb Policia Local i Protecció Civil. Enguany, el dispositiu de seguretat de la Festa Major d’Esplugues continuarà amb la seva missió principal de vetllar pel desenvolupament d’unes jornades d’oci i entreteniment amb les millors garanties de seguretat.

Des de la Policia Local s’ha fet una anàlisi de cada esdeveniment i s’han establert els diferents dispositius per tal de garantir unes bones condicions de seguretat a la nostra Festa Major.

Durant els torns de matí i tarda es reforçaran els serveis per garantir presència i poder donar resposta als diferents incidents que puguin succeir, però és al torn de nit on cobra major importància el dispositiu, ja que en aquest horari es concentren els majors esdeveniments i amb més afluència de persones. Des de la Policia Local s’establiran diferents equips d’agents i comandaments per tal de garantir la seguretat de les persones als diferents escenaris, sempre coordinats amb Mossos d’Esquadra i Protecció Civil d’Esplugues.

La policia també es coordinarà amb els punts liles dels diferents espais, que juntament amb el dispositiu uniformat, i no uniformat de la Policia Local vetllaran per garantir una Festa Major lliure de violències sexuals.

En aquest sentit, enguany hi haurà dos punts liles, un al parc de les Tres Esplugues i un altre a l’escenari principal de Maria Aurèlia Capmany. Cada punt lila tindrà una parella fixa a la carpa i una itinerant. Cada punt lila començarà aproximadament 30 minuts abans del concert i acabarà a la finalització del concert.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Propostes del jovent per fer un ús responsable del món digital

Educació, Participació i associacionisme, Seguretat i Convivència

2n Acte Benèfic per a la Investigació del Càncer Infantil, organitzat per la Policia Local d’Esplugues

Seguretat i Convivència

Els delictes descendeixen un 15,5% a Esplugues en l’últim any

Atenció a la ciutadania, Gent Gran Activa, Joves, Seguretat i Convivència, Urbanisme

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: