“La intel·ligència artificial ha d’incorporar la perspectiva de gènere”

La Jornada Emprenem debat sobre els reptes i els beneficis que pot tenir l'IA en les nostres vides

Compartir:
Emprenem Tibi

L’Ajuntament i el Consell Comarcal van dedicar l’onzena edició de la Jornada Emprenem –que visibilitza i fomenta l’emprenedoria femenina–, celebrada el 12 de juliol a l’Espai Baronda –amb més de 50 persones assistents–, a l’afectació de la intel·ligència artificial (IA) a les nostres vides.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va dir que “la societat digital i tecnològica a què aspirem no la volem fer sense les dones”, al mateix temps que va parlar sobre “les possibilitats” que pot tenir l’IA “en l’avenç del benestar de les persones i en el fet que ningú es quedi enrere”. Per a la consellera de Feminismes del Consell Comarcal, Vicky Castellanos, l’IA “ens il·lusiona i també ens preocupa, sobretot perquè té una manca de perspectiva de gènere, i les dones hem d’estar en aquests debats”.

L’alcaldessa Pilar Díaz intervé a l’11a jornada Emprenem

L’enginyera informàtica Beatriz Martín Valcárcel va fer una ponència en què va posar de relleu que l’IA generativa, la que crea contingut nou, “és una tecnologia molt recent que pot canviar moltes coses, com fer més treball en menys temps” i va subratllar que “tot el que es pugui fer amb IA es farà”.

Beatriz Martín Valcárcel, durant la seva ponència a l’11a jornada Emprenem

Esplugues, capdavantera a nivell municipal i privat

Durant la jornada es van presentar diverses experiències en l’ús d’eines d’intel·ligència artificial made in Esplugues. Per part de l’Ajuntament, la coordinadora de Projectes Estratègics, Ana Úbeda, va exposar el projecte d’automatització de dades sobre tràmits relacionats amb la pobresa energètica, mitjançant tecnologia RPA (Robotic Process Automation), que durant el primer any ha permès tramitar 2.800 peticions. “Es triga quatre vegades menys que de manera personal”, va afegir.

La jornada Emprenen ha presentat la ‘Taula d’experiències en Intel·ligència Artificial a Esplugues’

També hi van participar responsables d’empreses espluguines, com Datacom Global, que aporta tecnologia de connectivitat i ciberseguretat a petites i mitjanes empreses; T2C, que ofereix solucions, entre d’altres, per optimitzar processos de planificació i de logística a grans empreses, i Producciones del Barrio –productora del programa de televisió Salvados, entre d’altres–, que utilitza eines que transcriuen converses llargues.

La sessió s’ha tancat amb un vídeo explicatiu de Tibi, robot de l’Institut de Robòtica i Informàtica Digital de la UPC, que hi era present (foto).

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: