Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

La consellera de Salut respon a l’alcaldessa sobre la petició d’agilitzar les proves de Covid-19 a Esplugues

Compartir:

4/11/2020

Arran de la petició efectuada per l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, per agilitzar i incrementar les proves de detecció de Covid-19 al municipi, donats els preocupants índexs de rebrot existents, la consellera de Salut, Alba Vergés, li va comunicar diumenge passat per telèfon que el seu departament treballarà per realitzar una millora dels controls i dels rastrejos de positius als centres educatius de la ciutat.

Durant la conversació, l’alcaldessa li va transmetre la urgència per millorar els recursos i els espais dels dos centres d’atenció primària d’Esplugues, que “en el cas del Lluís Millet és supernecessari”. Precisament, li vaig recordar l’oferiment que va fer l’Ajuntament abans de la pandèmia d’uns terrenys adjacents a l’ambulatori per a la seva ampliació”.

També li va demanar tenir coneixement de les zones del municipi amb més impactes de positius per poder prendre millor determinades mesures de restricció.

La trucada de la consellera es va produir un dia després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, també truqués a Pilar Díaz per interessar-se sobre la situació de la pandèmia a Esplugues.

Actualment, segons el portal dadescovid.cat de la Generalitat, l’índex de rebrot ha baixat dels 1.000 punts (per sobre de 100 es considera risc alt), quan fa una setmana va arribar fins a més de 1.800.

 

27/10/2020

Davant la resposta que, des de la Generalitat de Catalunya, ha rebut l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, a la carta enviada dissabte passat a la consellera de Salut, Alba Vergés, en què es diu que no tenen previst fer cribratge massiu a Esplugues i no valoren la necessitat de fer-los, el govern municipal fa públiques diverses consideracions.

Avui Esplugues continua amb un índex de 1.661 en risc de rebrot, el doble que tota Catalunya. Davant aquesta situació preocupant, el govern municipal manifesta:

– Exigim que la Generalitat de Catalunya faci un cribratge massiu a la població, amb especial atenció l’alumnat i a la comunitat educativa dels centres escolars de la ciutat.

– Reiterem que amb la major brevetat possible la Generalitat posi en marxa aquestes proves de cribratge massiu a l’equipament municipal del Casal de Cultura Robert Brillas, que l’Ajuntament fa dies va posar a disposició del Departament de Salut.

– Reiterem que cal agilitat en els PCR que s’estan realitzant, reduir els dies de detecció de possibles positius i practicar les proves a tots els contactes estrets. Els veïns i les veïnes de la ciutat ens manifesten que estan patint importants retards en aquestes proves.

– Demanem conèixer el número de persones que estan destinades al control i rastreig dels casos positius a Esplugues. Aquesta pregunta la vam fer a finals del mes de juliol i encara no coneixem la resposta.

– Demanem al Departament de Salut que doti els dos CAPs d’Esplugues (Lluís Millet i Can Vidalet) de més recursos que permetin donar suport a totes les persones professionals que estan fent una valuosa tasca en uns moments complexos i de forta pressió per la pandèmia del Covid-19.

– Mostrem una vegada més la nostra voluntat de col·laborar i cooperar amb el Govern de Catalunya en tot allò que considerin.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha declarat que “el govern municipal està preocupat no només per l’índex de casos de Covid-19 a la ciutat, sinó perquè la Generalitat no ens aporta les solucions que considerem que són les més adients per combatre aquesta problemàtica. Reiterem i exigim cribratges massius, millor control i millor rastreig, i que es faci especial èmfasi en les escoles i els instituts d’Esplugues. La Generalitat sap que ens té al seu costat, però com alcaldessa estic preocupada per la salut i el benestar dels espluguins i espluguines, i farem tot el que calgui per vetllar per la salut de tothom i combatre plegats aquesta pandèmia”.

 

24/10/2020

Davant les dades del risc de rebrot del Covid-19 que el Departament de Salut de la Generalitat a dia d’avui a Esplugues situen en un índex de 1503,14 punts, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, expressa diversos aspectes que “ens preocupen i s’han de solucionar de manera imminent” i que hi ha preocupació veïnal per l’augment significatiu de persones contagiades”.

L’alcaldessa demana agilitat en les proves PCR que s’està fent a Esplugues i que es millori “de manera urgent els controls del Covid-19 per frenar aquest increment constant de contagis”, ja que remarca que “estem detectant des de fa setmanes problemes amb la detecció i el rastreig de casos positius que, fins i tot, han d’esperar més de 7 dies per poder fer-se la prova PCR”.

Per aquest motiu, sol·licita que “amb la major brevetat possible” la Generalitat posi en marxa un cribatge massiu a la població a l’equipament municipal –el Casal de Cultura Robert Brillas- que l’Ajuntament fa dies va posar a disposició del Departament de Salut per fer-hi aquestes proves massives.

L’alcaldessa es posa a la disposició de la consellera “per a tot allò que considereu oportú” en l’actual emergència sanitària mundial i quan a Europa experimenta la segona ona , que apunta que “requereix cooperació institucional i molta responsabilitat”.

Carta de l’alcaldessa Pilar Díaz a la consellera de Salut Alba Vergés:

cartaconselleradeSalut_700.jpg

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: