Inaugurada l’exposició ‘Menja, Actua, Impacta’

La mostra proposa descobrir els efectes de la nostra manera de menjar i de les oportunitats de millora que tenim si canviem l'actual sistema alimentari

Compartir:

L’exposició Menja, Actua, Impacta ha estat inaugurada oficialment aquest dimecres 18. La mostra, que està instal·lada a l’Espai Baronda, proposa descobrir els efectes de la nostra manera de menjar i de les oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari. A través d’un recorregut per cinc espais, l’exposició de l’entitat Fundesplai fa diferents propostes per contribuir a crear un demà més saludable i sostenible tant per a les persones com per al planeta.

Durant la inauguració, Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, s’ha referit als gestos que es poden fer per ajudar a la sostenibilitat i ha declarat que “hem de ser optimistes”. Díaz s’ha referit a la Missió ODS que s’està fent a Esplugues per aconseguir els objectius de l’Agenda 2030. “Hem posat els 17 ODS al centre de la vila”, ha dit, explicant que la ciutadania ja s’ha baixat 2.000 codis QR del Joc dels ODS.

Carles Xifra, director adjunt de la Fundació Catalana de l’Esplai i comissari de l’exposició Menja, Actua, Impacta, ha explicat els cinc reptes de l’exposició: reduir el malbaratament d’aliments; reduir el consum de carn; consumir aliments de proximitat, de temporada i de cultiu sostenible; menjar més aliments frescos i menys ultraprocessats; i reduir el consum de plàstic. També ha repassat algunes de les propostes per assolir una alimentació saludable i sostenible. Segons Xifra, al llarg de la seva vida una persona menja unes 85.000 vegades, una dada que permet modificar i millorar molts dels hàbits alimentaris.

L’exposició es pot visitar fins al 16 de desembre. Els horaris de visita són de dilluns a divendres de 8 a 20 h i dissabtes de 10 a 13.30 h. Els dissabtes es fan visites guiades a les 12 hores.

A més, dissabte 21 d’octubre, d’11 h a 12 h, i dissabte 4 de novembre, d’11 h a 12 h, es faran uns tallers als quals us podeu inscriure aquí.

Més informació sobre l’exposició al web www.menjaactuaimpacta.org

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: