L’Ajuntament activa el pla municipal per risc d’onada de calor

Habilitats 10 equipaments i espais d'Esplugues com a refugis climàtics

Compartir:

Davant la previsió d’altes temperatures dels dies vinents, l’Ajuntament d’Esplugues ha activat per indicació de l’alcaldessa Pilar Díaz el pla municipal per risc d’onada de calor, que implica una sèrie de mesures que passen per un augment del seguiment de les persones més vulnerables i facilitar a la ciutadania l’accés a espais que puguin funcionar com a refugis climàtics. Des de l’Ajuntament es recomana en tot cas a les entitats que, sempre els sigui possible, no facin actes en les hores més caloroses. També que es redueixi l’activitat física a les hores de més calor i les activitats intenses.

Per pal·liar els efectes de probables onades de calor durant aquest estiu, l’Ajuntament ha identificat i habilitat equipaments i espais públics perquè funcionin com a refugis climàtics. Són espais que ofereixen una temperatura i un entorn confortable i que estan especialment dirigits a persones vulnerables al calor (majors de 75 anys, nadons, malalts crònics…). Cal tenir en compte que en aquests punts no hi ha atenció mèdica, per la qual cosa les persones que ho requereixen han d’adreçar-se al centre de salut.

Els refugis climàtics d’Esplugues són els següents:

Piscina del parc dels Torrents: de dilluns a diumenge, d’11 a 20 h, durant els mesos de juliol i agost.

Casals de Gent Gran de Centre-La Plana: de dilluns a divendres, de 9 a 13 i de 16 a 20 hores. S’ampliarà horari en cas d’onada de calor.

Casal de Gent Gran de Can Clota: de dilluns a divendres, de 9 a 13 i de 16 a 19 hores. S’ampliarà horari en cas d’onada de calor.

Casal de Gent Gran del Gall: de dilluns a divendres, de 9 a 13 i de 16 a 19 hores. S’ampliarà horari en cas d’onada de calor.

Casal Cívic i Comunitari de Can Vidalet: de dilluns a divendres, de 9 a 21 h, i dissabtes, de 10 a 14 i de 15 a 21 h.

Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues: horari normal d’obertura.

Parc de Can Vidalet: horari normal d’obertura.

Complex Esportiu Municipal (CEM) La Plana: de dilluns a divendres, de 7 a 22.30, dissabtes, de 8 a 20 h i diumenges i festius, de 9 a 14 h., durant els mesos de juliol i agost.

Complex Sociocultural Esportiu (CSE) Can Vidalet: de dilluns a divendres, de 9 a 20.30 h, dissabtes, de 9.30 a 13 h i diumenges, de 10 a 12.30 h., durant el mes de juliol

Centre Sociocultural Cadí: de dilluns a divendres, d’11 a 20 h. En cas d’onada de calor, de dilluns a diumenge, d’11 a 20 h i obrirà també al mes d’agost.

Es pot descarregar aquí el gràfic en pdf.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: