Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Fi de la moratòria per a les furgonetes contaminants en la Zona de Baixes Emissions de les Rondes

Compartir:

1/04/2021

A partir de l’1 d’abril, les furgonetes sense el distintiu ambiental de la DGT no podran circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les Rondes de Barcelona en l’horari restringit que ja tenen la resta de vehicles més contaminants: de dilluns a divendres feiners, de 7 a 20 hores. A Esplugues, l’àrea afectada correspon a Can Vidalet i Can Cervera.

En la mateixa data finalitza també la moratòria per a cotxes i motos de professionals autònoms amb rendes baixes. Continua, en canvi, la moratòria per a camions i autocars petits, fins al 30 de juny; i per a autobusos i autocars grans, fins al 31 de desembre.

La ZBE Rondes BCN-que despleguen conjuntament l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Generalitat i els ajuntaments pels municipis on passen les rondes, entre ells Esplugues- té com a objectiu preservar la qualitat de l’aire i evitar tornar a situacions d’alta contaminació.

Des de la posada en marxa del règim sancionador per a cotxes i motos sense distintiu, el 15
de setembre de l’any 2020, s’ha reduït més d’un 50% la circulació d’aquests vehicles més contaminants, tot i que al febrer encara suposaven un 4% del total de vehicles que circulen per la ZBE, segons dades de l’AMB.
Més informació: zbe.barcelona

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: