Exposició sobre solidaritat a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues

Compartir:

28/09/2021

La Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues és el punt d’inici d’un nou projecte de Sindicalistes Solidaris-Fundació Josep Comaposada, entitat creada per UGT Catalunya: la mostra Abecedari de la solidaritat. Es tracta d’un recorregut per algunes de les paraules més rellevants de l’univers solidari, acompanyades d’il·lustracions de Namíbia Coronado. L’exposició, que està des del 6 de setembre, es pot visitar en horari de biblioteca fins a aquest dissabte 2 d’octubre.

Abecedari de la solidaritat és un projecte que fins ara existia en format llibre i web (https://abecedarisolidari.wordpress.com/) i, a partir d’ara, també com a exposició. Durant l’acte es van presentar aquest llibre i Enrotlla’t amb els ODS, material pedagògic per a famílies i professionals de l’educació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per Nacions Unides.

ef3e2acf8e484073b5103f178c52760a.jpegA l’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest 27 de setembre, va acudir el secretari general d’UGT Catalunya, Camil Ros, que va subratllar que “actes com aquests ens recorden els nostres principis ideològics” i que valors com la solidaritat han d’ajudar a “fer un món on càpiguen tots els mons”.

També va ser-hi l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz –també en qualitat de delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona–, per a qui aquests tipus de projectes “ens apropen a valors que ens fan lluitar contra les injustícies”. I va aprofitar una frase de la poetessa nicaragüenca Gioconda Belli que es pot llegir a la portada del llibre Abecedari de la solidaritat, “La solidaritat és la tendresa dels pobles”, per concloure que “cal molta tendresa, tots els dies, per canviar tot allò que no funciona”.

L’acte, presentat per la regidora de Cooperació de l’Ajuntament, Claudia Acebrón, també va comptar amb una de les autores dels llibres, Núria Pelay.

plafoexpoabecedarisolidariODS.jpeg plafoexpoabecedarisolidariEducacio.jpeg plafoexpoabecedarisolidariNoviolencia.jpeg

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: