Esplugues, seu del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Compartir:

3/10/2022

Esplugues ha acollit aquest 3 d’octubre la inauguració de la gira de tardor de la 12a edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Un total de 28 municipis catalans faran fins a l’11 octubre activitats amb presència d’activistes pels drets humans d’Hondures, Colòmbia, Mèxic, Sudàfrica, Líban, Sàhara Occidental i Grècia.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha destacat que Esplugues forma part del projecte des del 2014, amb tallers a les escoles sobre drets humans (el curs passat es van ver 138 tallers que van arribar a més de 3.700 alumnes) i una trobada anual d’alumnes d’ESO i de batxillerat amb activistes, com la que es farà aquest divendres 7. I ha afegit que “les activitats de CDDH són una gran oportunitat de donar visibilitat a moltes lluites que sovint no tenen prou espai”.

A l’acte d’inauguració, al recentment renovat Casal de Cultura Robert Brillas, hi va haver una taula rodona amb Genith Quitiaquez, defensora dels drets de les dones a Colòmbia; Lorraine Leete, activista de drets de les persones migrades i refugiades a Grècia; Nahun Lalin, defensor de la terra i el medi ambient a Hondures, i Reyna Haydee Ramírez Hernández, activista de defensa de la llibertat d’expressió a Mèxic. “La majoria de conflictes sorgeixen pel control dels recursos”, va dir Leete.

En els següents enllaços podeu veure un perfil i una entrevista amb aquests activistes:

https://ciutatsdretshumans.cat/defensores/genith-quitiaquez/

https://ciutatsdretshumans.cat/defensores/lorraine-leete/

https://ciutatsdretshumans.cat/defensores/nahun-lalin/

https://ciutatsdretshumans.cat/defensores/teresa-reyna/

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans està coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: