Esplugues, en fase d’excepcionalitat per la sequera

Compartir:

Esplugues és un dels 224 municipis catalans, que sumen prop de 6 milions d’habitants, afectat per la situació d’excepcionalitat per la sequera, que ha aprovat l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta fase comporta, entre altres mesures, la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles i del 15% per a usos industrials i lúdics, a més de la prohibició d’utilitzar aigua potable per al reg de zones verdes o la neteja viària. Només es podrà fer en determinades excepcions.

També queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús de l’aigua imprescindible pel seu manteniment.

La mesura es pren davant el risc de desabastament i el baix volum de reserves d’aigua per la falta de pluges en el sistema Ter-Llobregat i implica també una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia. Si en l’escenari d’alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia.

Poster sequera
Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: