Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Esplugues, en el Pla metropolità de rehabilitació energètica d’habitatges

Compartir:
Clauer en forma de casa disposat al terra d'una llar

Agilitza ajuts per subvencionar la rehabilitació d’edificis i d’interiors

Esplugues és un dels municipis inclosos a l’acord que aquest 10 de febrer han rubricat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Conselleria de Territori de la Generalitat i el Consorci Metropolità d’Habitatge (CMH) per formalitzar la transferència de recursos provinents dels fons europeus Next Generation destinats a projectes de rehabilitació energètica en el parc d’habitatge metropolità.

En una primera fase, amb una subvenció pública de 3,2 milions d’euros i una inversió total de 7,2 milions, es validaran una trentena de sol·licituds de municipis metropolitans per rehabilitar 585 habitatges. Aquests edificis estan situats als municipis de Badalona, Barberà del Vallès, Begues, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. Addicionalment, s’estan completant més de 300 expedients més, que es resoldran en les properes setmanes.

Ajuts fins al 100 % de les actuacions

En funció de l’eficiència energètica que s’obtingui un cop rehabilitat l’edifici, les subvencions podran arribar fins al 80 %, amb un màxim de 21.400 euros per habitatge. Tanmateix, els propietaris que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica podran accedir a ajuts de fins al 100 % de l’import que els correspongui pagar per les obres de rehabilitació.

Amb aquesta subvenció s’evitarà que la situació econòmica dels propietaris impedeixi l’execució de les obres de rehabilitació per impossibilitat de fer front al pagament. Complementàriament a aquests ajuts, es facilitarà el finançament de les actuacions de rehabilitació a través d’entitats financeres.

A banda de les subvencions per a les obres de rehabilitació, la convocatòria preveu ajuts per a obres d’eficiència energètica en interiors d’habitatges, que poden arribar fins al 40 % amb un màxim de 3.000 € per habitatge.

Addicionalment es preveuen ajuts per subvencionar la redacció dels llibres dels edificis, la inspecció tècnica d’edificis (ITE) i la redacció de projectes.

Per gestionar aquests ajuts s’ha establert un procediment nou que permetrà fer la gestió telemàticament, simplificar els tràmits i agilitzar la tramitació interna.

La convocatòria preveu un sistema de concurrència no competitiva, per la qual cosa els edificis que presentin les sol·licituds primer tindran més possibilitats d’obtenir les subvencions en cas que s’exhaureixin els fons.

Aquests ajuts, a més, tenen un tractament fiscal diferent d’anteriors convocatòries per impulsar les actuacions de rehabilitació:

·         Les subvencions que rebin els propietaris estan exemptes d’IRPF.

·         Es pot deduir en l’IRPF un 60 % de l’import no subvencionat.

·         L’IVA de les actuacions de rehabilitació és subvencionable.

El CMH, a banda d’atorgar els ajuts econòmics a la ciutadania, ha habilitat diversos instruments de suport a les comunitats de propietaris, que es poden consultar en la pàgina web del Consorci (www.cmh.cat).

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: