Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Esplugues cobreix el 100% de la demanda de places públiques d’escoles bressol

Els cinc centres públics (4 de l'Ajuntament i 1 de la Generalitat) podran atendre les 328 sol·licituds presentades

Compartir:
nois-anant-en-fila

Cap família d’Esplugues que va presentar sol·licitud durant el termini establert es quedarà sense plaça pública d’escola bressol el curs 2024-2025. Els cinc centres públics d’Esplugues (quatre de municipals, La Mainada, Montserrat, Montesa, Marta Mata, i una de la Generalitat, El Sucre) que ofereixen l’educació per a infants de 0 a 3 anys acolliran les 328 sol·licituds presentades.

Aquesta dada ratifica, un any més, a Esplugues com a líder en cobertura d’escoles bressol a Catalunya, sobretot des que la Generalitat va garantir la gratuïtat de l’etapa I2 (antiga P2).

Un lideratge que ve d’anys enrere. Cal recordar que un informe de la Fundació Jaume Bofill del 2016 situava Esplugues com a municipi amb una millor cobertura total d’infants de menys de 3 anys que van a una escola bressol, pública o privada (60,9%), i remarcava que un 10% de la demanda de places públiques del conjunt de Catalunya es quedava anualment sense plaça, xifra que a Esplugues històricament és de 0.

A més de tenir una sòlida xarxa d’escoles bressol –Esplugues va ser pioner fa més de 40 anys–, el preu d’escolaritat és dels més econòmics de l’entorn: 125 euros mensuals (a banda dels corresponents a dinar, berenar i acollida matinal a les 8 hores). El preu mitjà de la província de Barcelona, segons dades de la Diputació de 2023, és de 168 euros.

Un cop comenci el curs, les famílies amb pocs ingressos podran sol·licitar beques, tant d’escolaritat com de menjador.

Per a l’alcaldessa, Pilar Díaz, “que totes famílies d’Esplugues, que ho han demanat, tinguin accés a una plaça pública d’escola bressol el proper curs, és un èxit de planificació i un exemple d’una ciutat de drets, una ciutat que no deixa a ningú enrere. A Esplugues estem orgullosos de ser la ciutat líder en cobertura d’escoles bressol a Catalunya”.

“Està demostrat –continua– que la inversió pública en una educació de qualitat en la primera infància és la que té més capacitat redistributiva, amb un retorn social d’entre un 7% i un 10 % (J. Heckman, Premi Nobel d’Economia). L’escola bressol a Esplugues ha demostrat tenir una important funció igualadora, ja que genera oportunitats per a tots els infants i les seves famílies. A Esplugues som conscients que l’educació en la primera infància té un potencial transformador capaç d’alterar les trajectòries dels infants: com més anys d’educació de qualitat, menys possibilitats de fracàs escolar”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Recepció alumnes intercanvi La Mallola-Ahrensburg

Nou intercanvi d’alumnes amb Ahrensburg

Educació

La Festa del Joc i de l’Esport, el dissabte 25 de maig

Cooperació al desenvolupament, Educació, Esports, Infants i famílies, Joves

Propostes del jovent per fer un ús responsable del món digital

Educació, Participació i associacionisme, Seguretat i Convivència

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: