Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Esplugues amb l’estalvi energètic

Compartir:

9/08/2022

L’Ajuntament d’Esplugues pren mesures per complir amb el Reial Decret Llei 14/2022, d’1 d’agost, del pla d’estalvi i eficiència energètica que ha aprovat el Govern d’Espanya, en el context de la crisi energètica per la guerra a Ucraïna.

Així, a partir d’avui 9 d’agost, les dependències municipals limitaran l’aire condicionat a 27 graus i a l’hivern la calefacció es posarà com a màxim a 19 graus.

Trajectòria per fomentar l’eficiència i la sostenibilitat

L’Ajuntament d’Esplugues continuarà treballant en la línia empresa els últims anys per a l’eficiència i la sostenibilitat energètica.

La ciutat ha viscut un pla de renovació i millora de l’enllumenat públic, que l’any 2021 ha culminat amb una reducció del 60% de la factura elèctrica anual i ha significat un estalvi de 300.000 euros.

Enguany, s’han impulsat dos processos participatius que també treballen per a la reducció del consum energètic. Per una banda, el Pressupost Participatiu del 2022 avançarà propostes sobre transició ecològica al municipi. Per altra banda, el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) és el full de ruta per a la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic d’Esplugues. El pla preveu 48 actuacions, amb l’objectiu de reduir un 40% les emissions de gasos hivernacle en l’horitzó del 2030 a través de fomentar l’estalvi, incrementar l’eficiència energètica i les energies renovables i la rehabilitació d’edificis, entre altres mesures de mitigació.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: