L’Espai Corberó es consolida com a nou equipament patrimonial d’Esplugues

Compartir:

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, visita el singular espai // Els ingressos previstos per l’Ajuntament durant el 2023 pel lloguer de la finca són de 430.000 euros

Des que l’Ajuntament d’Esplugues va adquirir als hereus de l’escultor Xavier Corberó (1935-2017) l’Espai Corberó, el passat mes de setembre, aquesta singular finca ubicada en el número 100 del carrer Església ha acollit desenes de gravacions i actes privats. Una activitat que, en el any 2023, està previst que suposin més de 430.000 euros per a les arques municipals.

A banda, des de llavors, l’espai ha estat l’escenari d’esdeveniments organitzats per l’Ajuntament, com l’acte de celebració de les Noces d’Or, en què es ret homenatge a les parelles d’Esplugues que fan 50 anys de casades. També ha estat escenari de la gravació del conte de Nadal ‘Les Ulleres de la Il·lusió’, eix central de la campanya nadalenca d’Esplugues; així com de la celebració d’una jornada de portes obertes, que el passat 12 i 13 de novembre va fer que passessin per l’espai unes 1.400 persones.

“Les primeres jornades de portes obertes a l’Espai Corberó, que es van celebrar el 12 i 13 de novembre, van tenir una resposta excepcional. És un espai màgic, una joia arquitectònica i artística increïble, que moltes veïnes i veïns d’Esplugues van poder veure per primera vegada. Ha estat un magnífic regal per a totes les persones que vivim al municipi”, ha manifestat l’alcaldessa Pilar Díaz, en el transcurs d’una visita del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, avui a l’espai.

Reivindicació de la figura de Xavier Corberó

Amb la compra de l’Espai Coberó per part de l’Ajuntament, per 3 milions d’euros, a més d’incorporar un nou equipament, també es volia reivindicar el llegat de l’artista, vinculat al municipi.

“A Esplugues vam tenir la immensa sort de ser la ciutat escollida per un dels escultors més importants del segle XX, que va instal·lar la seva casa i el seu taller. Durant anys, aquest racó ha estat un gran motor de creativitat portes endins. Ara, l’Espai Corberó ha esdevingut una de les peces que ens faltava per completar l’aposta del nostre Ajuntament per la cultura i està destinat a convertir-se en un dels grans espais de referència del país”, ha afegit l’alcaldessa.

També coneguda com a Espai Corberó, la Casa dels Cecs es compon, bàsicament, d’un cos lateral, edificat en planta baixa perpendicular al carrer Església i que abasta tota la longitud de la finca, diversos patis, basses d’aigua i una segona construcció. El sostre construït total és de 1.995 m2, en una parcel·la de 2.055 m2 on hi ha diverses construccions i patis.

Al soterrani, amb accés a peu pla des del passatge del Baix Lloc, hi ha un auditori amb un aforament de 250-300 persones. Aquest espai, d’uns 700 m2 de superfície, és de planta lliure, amb un sostre de volta rebaixada de formigó, sense cap columna de suport, i és de gran interès arquitectònic per la singularitat de la seva estructura i composició.

A l’interior de la parcel·la, entre dos patis, s’aixeca una altra edificació, sense ús concret, formada a base de forjats de formigó armat i arcs de mig punt i escales, també de formigó armat, tot formant una sèrie de dependències i terrasses obertes o semitancades i amb una alçada diversa, fins a planta baixa i tres pisos, algunes amb vidres i d’altres obertes completament al paisatge.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: