Els treballs d’apuntalament d”El Barco’ començaran després de Setmana Santa

L'objectiu de l'apuntalament és que les veïnes i els veïns puguin recollir les seves pertinences

Compartir:

Els treballs d’apuntalament d”El Barco’, declarat el passat dilluns en estat de ruïna, començaran després de Setmana Santa. Aquestes tasques s’espera que en deu o quinze dies hagin finalitzat i tenen com a objectiu que les veïnes i els veïns puguin recollir les seves pertinences.

Les últimes dues persones que encara estaven a l’interior de l’edifici, en risc de caure, han anunciat que aquesta tarda abandonaran l’edifici, després que durant aquest temps el diàleg amb les treballadores i els treballadors municipals hagi estat continu. Ho faran de forma voluntària. Ahir, el Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va autoritzar el desallotjament per part de Mossos d’Esquadra, en cas que la situació fes necessària la seva intervenció.

A l’edifici ja s’han instal·lat sis càmeres de videovigilància amb sensors de moviment i detector de calor que estaran connectades les 24 hores amb la policia, cinc sensors de moviment per a la protecció de l’edifici i que donaran suport a la vigilància activa per part de la policia.

Solucions habitacionals

L’Ajuntament d’Esplugues continua treballant activament per trobar solucions habitacionals a les veïnes i els veïns de l’edifici ‘El Barco’. En aquest moment, tres pisos, ubicats a la ciutat d’Esplugues, ja estan habitats per famílies que van ser desallotjades. Cap d’aquests pisos ha estat facilitat per l’Agència Catalana de l’Habitatge. Està previst que durant els pròxims dies s’adjudiquin nous pisos de lloguer. Aquests habitatges seran solucions a mitjà termini, tot i que, en alguns casos poden ser habitatges definitius.

La prioritat a l’hora d’adjudicar els pisos sempre ha estat per a les famílies amb menors a càrrec seu i les persones amb diversitat funcional. L’Ajuntament es farà càrrec durant tres mesos del lloguer, per tant, les persones desallotjades no hauran d’abonar les quotes de lloguer durant tot aquest període.

Cap persona a l’alberg del CUESB

La nit de dimecres cap persona ha pernoctat al CUESB, la nit de dimarts ho van fer tres persones. Totes les famílies que no estan allotjades en els pisos que ha facilitat l’Ajuntament estan en domicilis de la seva xarxa familiar o en hotels i aparthotels, majoritàriament.

La Generalitat ha decretat el fi de la prealerta PROCICAT una vegada que es dona per finalitzada l’actuació del CUESB, continua la gestió dels serveis socials municipals i totes les famílies afectades estan reallotjades a hotels i habitatges.

Compartir: