Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Els Museus d’Esplugues, accessibles i inclusius

Compartir:

2/09/2022

El programa d’accessibilitat i inclusió social dels Museus d’Esplugues ha estat escollit per la Diputació de Barcelona per incloure’l en el Banc de Bones Pràctiques de Projectes Culturals, iniciativa impulsada per la Gerència de Serveis de Biblioteques i el Centre d’Estudis i Recursos Culturals de l’organisme supramunicipal.

En aquest sentit, la Diputació considera el programa una bona pràctica “perquè adreça de forma directa una necessitat prioritària de la població amb dificultats sensorials, físiques i/o cognitives per a accedir i gaudir del patrimoni cultural local”. I afegeix: “La metodologia utilitzada contempla una base teòrica especialitzada en qüestions d’accessibilitat i inclusió social. Es planteja l’accessibilitat com un dels eixos constitutius del museu, i no com un annex o una variable a tenir en compte separadament: s’integra en la gestió de totes les àrees del museu”.

La Diputació també destaca que es tracta “d’una pràctica consolidada al llarg de més de deu anys, que s’ha sostingut sense comptar amb un pressupost directe, mitjançant el compromís individual i com a equip del personal del museu. En definitiva, és una proposta amb alta capacitat de replicació a altres museus, seguint una metodologia semblant pel que fa a la transversalitat i partint d’un marc teòric comú, atenent a l’especificitat d’altres espais i territoris”.

El Banc de Bones Pràctiques s’emmarca en el projecte Cultura transformadora promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Té per objectiu general situar la cultura com a element vehicular per la transformació local vers l’assoliment de l’Agenda 2030. La finalitat és fer visibles, promocionar i estimular rèpliques de projectes culturals per tal d’assumir els reptes del futur més proper.

Més informació: Fitxa ampliada del projecte

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: