Els delictes convencionals van caure un 11,7% a Esplugues en el 2023

Compartir:

Durant l’any 2023, els delictes convencionals a Esplugues van caure un 11,7% respecte a les dades de l’any 2022. Així es recull en l’últim informe sobre infraccions penals en municipis d’Espanya amb una població de més de 20.000 habitants, elaborat pel Ministeri de l’Interior a partir de les dades facilitades pels diferents cossos policials.

El descens d’infraccions a Esplugues dels determinats com a delictes de criminalitat convencional (el -11,7%), el situa com el municipi de la comarca del Baix Llobregat on aquesta davallada és més important. Si bé, aquesta dada també fa que els d’Esplugues sigui un dels millors resultats dels municipis catalans de més de 20.000 habitants que formen part de l’estadística. En aquest sentit, en el cas de la província de Barcelona, de forma global, es produeix un increment del 6,7%; i en el conjunt de Catalunya del 5,6%.

“Les dades demostren que a Esplugues estem treballant en el bon camí, incorporant nous i noves agents de policia local, treballant amb un model de seguretat local de proximitat, i d’actuacions planificades. També apostem per la coordinació efectiva amb la resta de cossos policials, millorant els recursos materials, amb una nova comissaria en marxa, i apostant per la tecnologia com a eina d’ajuda a la seguretat amb l’ampliació de l’aplicació M7 de seguretat ciutadana”, ha valorat l’alcaldessa Pilar Díaz.

La criminalitat convencional fa esment a totes aquelles infraccions que no són considerades com a ciberdelictes. En aquest sentit, algunes de les infraccions que a Esplugues baixen amb més rotunditat són els robatoris amb força a domicilis (-17,9%); els delictes contra la llibertat sexual (-13,3%); els robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions (-11,3%); o els furts.

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: