El servei de bicicleta compartida Ambici arrenca a Esplugues

Compartir:

Permet llogar bicis elèctriques per moure’s pel Baix Llobregat i altres municipis metropolitans

Esplugues és un dels primers municipis que posa en marxa Ambici, el servei de lloguer de bicicleta elèctrica compartida que permetrà moure’s en aquest vehicle per 15 poblacions metropolitanes.

Amb aquest sistema de transport públic d’ús individual, que substitueix l’e-Bicibox, es pretén facilitar que la ciutadania pugui fer els seus desplaçaments habituals en bicicleta d’una manera sostenible, saludable i econòmica, i plenament integrada amb el sistema de transport del territori, facilitant la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el metro, l’autobús, tramvia, ferrocarril, etc.

En una visita a una de les estacions del municipi, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha subratllat que, en el marc de l’aposta de l’Ajuntament per estimular una mobilitat sostenible, “feia temps que la ciutadania i l’Ajuntament demanàvem aquest servei i s’ha treballat amb l’AMB per fer-ho possible” i que “ara ja tenim connexió amb bona part de la comarca, i puc anunciar que el març tindrem també la connexió amb el Bicing de Barcelona”.

Esplugues disposa d’11 estacions repartides pel municipi:

– Plaça Constitució

– Av. Països Catalans, davant de Nestlé

– Estació del Tram El Pont d’Esplugues

– Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues

– Plaça del Record

– Estació del Tram La Sardana

– Petit Parc de l’Amistat

– Parc dels Torrents

– Estació de Metro de Can Vidalet

– Estació del Tram Ca n’Oliveres

– Hospital Sant Joan de Déu.

Al web ambici.cat es poden consultar en temps real el nombre de bicis disponibles i d’espais lliures de cada estació.

Com funciona?

Les persones interessades han de donar-se d’alta a l’app o al web ambici.cat, escanejar un codi QR a una estació amb l’app, iniciar trajecte i aparcar en el destí, tot tancant el cadenat de la roda del darrere.

Durant el mes de febrer, Ambici estarà operatiu també a Cornellà, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Sant Boi i el Prat.

Tarifa del servei Ambici

Durant el 2023, l’AMB farà una tarifa promocional de 25 € l’any per abonament, que permetrà 30 minuts d’us gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 € l’any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d’emprar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.

Abonament metropolità per a l’Ambici i el Bicing

Pel que fa a la integració de l’Ambici amb el servei de Bicing, s’han previst dues mesures: 7 estacions de pont o de transferència dels dos serveis i l’abonament metropolità, amb descomptes per als usuaris dels dos serveis.

Per tal de facilitar l’ús conjunt del servei AMBici, de l’AMB, i el servei Bicing, de l’Ajuntament de Barcelona, i establir unes condicions preferents als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes, s’ha creat un abonament metropolità, que entrarà en marxa al mes de març, amb dues opcions:

– Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana: costarà 65 euros l’any.

· En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitja hora està inclosa (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.

· En el servei Bicing (abonament tarifa plana), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

– Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana per Ús: costarà 53 euros l’any.

· En el servei Ambici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitja hora està inclosa (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.

· En el servei Bicing (abonament tarifa per ús), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: