El personal que va lluitar contra la Covid, Serrat i Unzué, entre els Premis El Pont d’Esplugues

La 10a Nit dels Premis El Pont distingeix també Organic Africa Chocolate, Albert Calatrava, Nestlé, Edser Labs, Club Handbol Esplugues i Coca Cola European Partners 'Gira Mujeres'

Compartir:

La 10a Nit dels Premis El Pont d’Esplugues ha esdevingut aquest 5 de maig una gran festa de reconeixement a persones, entitats i empreses vinculades al municipi que destaquen per la seva activitat. El CEM Les Moreres ha estat escenari d’aquests guardons –que es concedeixen cada quatre anys–, en una gala conduïda pel periodista i showman Marc Giró, i que ha reunit prop de 350 persones.

La lluita ciutadana contra la pandèmia de Covid ha protagonitzat la part més emotiva de la Nit. El Premi d’Honor ha estat per al Personal Sanitari, “professionals que van haver de fer un esforç gairebé sobrehumà per atendre una situació que ens va desbordar”, segons el jurat, format per representants institucionals, de l’empresa, del comerç i de la universitat.

El guardó ha estat recollit per Miguel Ángel González, director del CAP Lluís Millet; Montse Vázquez, infermera d’Atenció Primària i adjunta a la direcció del CAP Can Vidalet; Raül de Diego Burillo, cap d’Obstetrícia de l’Hospital Trias i Pujol de Badalona; Vanessa Torres Prat, infermera de l’Àrea de la Dona de l’Hospital Sant Joan de Déu, i Laia Alsina Manrique de Lara, cap del Servei d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

De manera extraordinària, el jurat va decidir reconèixer, a través de mencions especials, els diferents col·lectius de voluntariat “que es van involucrar de manera activa en combatre la pandèmia”: Associació de Voluntariat de Protecció Civil d’Esplugues, la Xarxa de Voluntaritat Covid-19 que es va crear a la ciutat, el comerç Entrecortines, les missioneres del Col·legi Natzaret i Juan Carlos Jodar, com a màxim representant dels treballadors municipals.

Altres moments emotius els van protagontizar dues figures molt conegudes, Joan Manuel Serrat i Juan Carlos Unzué. El cantautor barceloní ha rebut el Premi a les Arts, com a “homenatge al gran artista, les paraules i melodies del qual formen part de la nostra vida, que va debutar a la ciutat l’any 1965”, en referència al seu primer concert, que es va fer a L’Avenç.

L’ex esportista d’elit i actual ambaixador per combatre l’ELA, Juan Carlos Unzué, veí d’Esplugues, ha estat guardonat amb el Premi d’Esports “per la seva valentia i per donar visibilitat a una malaltia degenerativa i fomentar la investigació i la recaptació de fons”. Unzué, que no ha pogut assistir, ha enviat un missatge gravat.

L’empresa Organic Africa Chocolate, que elabora xocolata a Sierra Leone i té obrador a Esplugues, ha rebut el Premi a la Solidaritat per “l’elaboració d’un producte orgànic, tot tenint cura de la comunitat africana d’origen i del medi ambient”.

El Premi de Comunicació ha recaigut en l’espluguí Albert Calatrava, actual cap d’Informatius de TV3 per la seva trajectòria ­–va ser delegat de TV3 i Catalunya Ràdio a Madrid durant anys– i “per ser un referent de la comunicació”.

El Premi a l’Activitat Empresarial ha estat per a Nestlé España SA “per la seva aposta per localitzar a Esplugues el hub digital de la companyia a nivell internacional”.

El Premi a l’Activitat Associativa se l’ha emportat el Club Handbol Esplugues per la seva trajectòria de 50 anys “portant el nom d’Esplugues arreu i aconseguir estar entre l’elit del seu esport, i per la seva evolució associativa, tot incorporant una important vessant didàctica i també social”.

El Premi al Foment de la Igualtat, que es va introduir en la passada edició, ha estat en aquesta ocasió per al programa formatiu Gira Mujeres de Coca Cola European Partners –empresa amb seu a Esplugues–, “que té com a objectiu l’empoderament de dones de tota Espanya” a través de l’emprenedoria.

En aquesta edició s’ha incorporat un nou guardó, el Premi a la Innovació, que ha estat per a l’empresa espluguina Edser Labs “per la implementació d’eines innovadores i pioneres amb l’objectiu d’assolir la fabricació de productes ortopèdics a mida que millorin la vida de les persones que en necessiten”.

Pots veure la gala íntegrament aquí:

Recull d’imatges:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: