Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

El PAM 2019-2023 arriba gairebé al 50% d’execució abans de l’equador de mandat

Compartir:

4/03/2021

L’última actualització de seguiment del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023, amb data 3 de març, mostra que s’ha assolit ja gairebé el 50% d’execució (en concret, el 49,2%) abans de l’equador de mandat, que serà al juny. El PAM de l’actual mandat va ser aprovat definitivament el setembre de l’any 2020, després d’un procés participatiu obert a el conjunt de la ciutadania.

El seguiment de l’execució del PAM és totalment transparent, ja que es pot realitzar a través de la pàgina web municipal (https://portalobert.esplugues.cat/planes/pam/2019). En aquesta pàgina, que s’actualitza cada mes, es pot veure el grau d’execució dels deu eixos (subdividits en 37 línies d’actuació i aquests, al seu torn, en 224 actuacions) que han de marcar el full de ruta municipal d’aquests quatre anys.

Aquests eixos són:

1. Inclusió social, oportunitats per a tothom. Posar fi a la pobresa en totes les seves formes (54,8% d’execució a 3 de març)

2. Serveis per a les persones al llarg de la vida (48,6%)

3. Per a una ciutat feminista. Promoure la igualtat de gènere i donar poder a les dones (53,1%)

4. Nou model de ciutat per combatre la crisi climàtica: més verd, mobilitat més sostenible i innovadora amb la gestió dels residus (56,5%)

5. Espai públic i equipaments de qualitat. Garantia de cohesió social (48,9%)

6. Una ciutat per viure i conviure amb seguretat (48,3%)

7. Impuls del talent i la innovació (50%)

8. Bon govern i qualitat democràtica. Promoció de la pau (51%)

9. Generar creixement econòmic i ocupació, per fer una ciutat pròspera i socialment justa (42,2%)

10. Pel dret a l’habitatge. Un habitatge digne per a tots (31,1%).

A més de poder realitzar el seguiment de cadascun dels eixos d’actuació, la pàgina de Portal Obert permet veure el percentatge de compliment de les línies d’actuació que inclou el Pla de Reconstrucció pel Covid-19, així com dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per les Nacions Unides i que l’Ajuntament d’Esplugues recull en les seves polítiques municipals.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha subratllat que “el govern municipal no només està compromès amb la participació activa de la ciutadania, també amb l’execució dels projectes i actuacions que neixen d’aquest procés. Estar a punt d’arribar a la meitat del mandat i poder comprovar que la planificació feta inicialment s’està complint, fins i tot, superant les expectatives, ens encoratja a seguir treballant en la mateixa línia”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: