Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

El Consell d’Infants treballarà sobre l’ús responsable de la tecnologia

Els escolars de 5è de primària reben l'encàrrec d'abordar la correcta utilització de les xarxes socials i la intel·ligència artificial

Compartir:

Aquest dilluns a la tarda el Saló de Plens de l’Ajuntament va acollir la constitució del nou Consell d’Infants d’Esplugues, el corresponent al curs 2023/24. Els nous membres, escolars de 5è de primària de les escoles de la ciutat, també van rebre l’encàrrec de l’alcaldessa, Pilar Díaz, sobre la temàtica que hauran de treballar enguany: L’ús responsable de les xarxes socials i la intel·ligència artificial.

L’elecció de la temàtica va generar un petit debat entre els infants, que es van mostrar coneixedors de la intel·ligència artificial, l’ús “dolent” que pot tenir, així com d’algunes xarxes socials com TikTok o Instagram. A més de rebre l’encàrrec i aclarir dubtes sobre aquest, els nous membres del consell, una trentena de nenes i nens van expressar al Saló de Plens el seu compromís amb el consell i amb el seu paper de fer d’enllaç entre les seves classes i, per extensió, el seu col·legi amb la resta de membres i l’Ajuntament.

Pilar Díaz va recordar que el primer Consell d’Infants d’Esplugues es va establir durant el curs 2009-10, i des de llavors, cada any es treballa una temàtica específica amb la participació d’aproximadament 500 infants. L’alcaldessa va destacar que, en aquest temps, més de 6.000 nens i nenes han contribuït amb idees innovadores i valuoses aportacions.

Els membres del Consell d’Infants provenen les escoles Matilde Orduña, Isidre Martí, Joan Maragall, Prat de la Riba, Gras i Soler, Lola Anglada, Folch i Torres, Can Vidalet, Garbí, Isabel Villena i Natzaret.

Un dels objectius del projecte és donar als infants eines útils, per a quan més endavant facin ús de les xarxes socials, i ensenyar valors per evitar la propagació del ciberassetjament o discursos d’odi i radicalismes.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: