Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

El Carnet Jove d’Esplugues es posa en marxa amb 75 comerços adherits

Compartir:

8/10/2021

Esplugues és el primer municipi del Baix Llobregat que ha posat en marxa el Carnet Jove Local. Des d’avui, els prop de 3.000 joves d’entre 12 i 31 anys del municipi que són titulars del Carnet Jove podran accedir a avantatges i descomptes en els 75 d’establiments d’Esplugues que s’hi han adherit de moment. D’aquests, 48 s’han afegit en els darrers mesos, fruit de la campanya de captació engegada per l’Ajuntament i l’Agència Catalana de Joventut (ACJ), de la Generalitat.

El llistat de comerços i els avantatges que ofereixen es podran consultar accedint al web del Carnet Jove (https://carnetjove.cat/ca/cjm/descomptes/cj-esplugues). Els descomptes poden variar entre el 5 i el 20% del producte o activitat establerts per cada establiment.

La directora general de ACJ, Núria Ramon, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, han presentat aquest migdia a l’Ajuntament el nou Carnet Jove d’Esplugues. En concret, el nou CJ d’Esplugues neix amb una oferta total de 75 avantatges en els àmbits de salut (17%), formació (16%), tecnologia (7%), lleure (4%), esports (3%), turisme i mobilitat (3%) i altres (com són els complements, l’estètica, les assegurances i la llar, amb el 50% restant).

carnetjovesesplugues2.jpegDe la nova oferta presentada aquest migdia se’n poden beneficiar ja des d’ara els 2.932 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Esplugues, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (11%), 18-21 (23%), 22-25 (30%), 26-29 (31%) i 31 anys (4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Esplugues.

A més del jovent d’Esplugues, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Llobregat (52.754 joves), a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (341.146 joves), a Catalunya (523.000 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat Núria Ramon, és que els joves puguin incrementar la utilització del Carnet Jove –que ja és molt popular entre la joventut catalana– en comerços i establiments locals. I d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat: “Volem fer del Carnet Jove una eina útil en el dia a dia de les persones joves als seus municipis”, ha exposat Ramon.

Pilar Díaz ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços d’Esplugues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. “Esplugues ha estat el primer municipi del Baix Llobregat i un dels 20 primers a Catalunya en disposar del nou Carnet Jove digital i amb el nom de la ciutat. Uns 3.000 joves d’Esplugues són usuaris del carnet físic de tota la vida. Ara podran presumir d’identitat amb un nou títol que els identifica com a veïns i veïnes d’Esplugues que podran portar al seu mòbil i els ofereix avantatges a 75 comerços del municipi”, ha afirmat.

El Carnet Jove local, digital

Els joves d’Esplugues que des d’ara decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a Imagin. El Carnet Jove d’Esplugues de Llobregat tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove d’Esplugues a l’APP del CJ. D’altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’Imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

——–

22/04/2021

Signat el conveni per posar en marxa el Carnet Jove

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, han signat avui, 22 d’abril, el conveni per desenvolupar el Carnet Jove d’Esplugues que entrarà en funcionament a partir de l’octubre. Esplugues és el primer municipi del Baix Llobregat que disposarà del Carnet Jove.

El carnet permetrà a joves d’entre 12 i 30 anys accedir a avantatges i descomptes en establiments comercials del municipi. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional i també al territori europeu. A Esplugues, hi ha més de 3.000 joves que són titulars del Carnet Jove, on ara hi ha prop de 30 avantatges.

L’alcaldessa ha destacat que “aquest conveni ens converteix en un dels 20 municipis de tota Catalunya, el primer del Baix Llobregat, que pot oferir un carnet ple d’avantatges al nostre jovent d’entre 12 i 30 anys, amb descomptes variables d’entre el 5 i el 20%. És un projecte important, que està en línia amb les polítiques innovadores sobre joventut que intentem implantar al municipi.”

Laia Girós, directora general de Joventut de la Generalitat, ha afirmat que “el Carnet Jove que presentem avui és una eina d’arrelament a Esplugues i de retorn dels joves a la ciutat”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: