Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

El 70% de les famílies d’El Barco ja tenen solució estable

L'Ajuntament preveu que les 38 famílies estiguin reubicades durant aquest mes i demana a la Generalitat més implicació per ajudar les famílies

Compartir:

L’Ajuntament d’Esplugues continua treballant per donar una resposta habitacional estable a les 38 famílies de l’edifici El Barco, que va ser desallotjat a finals de març a conseqüència de les conclusions d’un informe tècnic extern que apuntava a danys estructurals. Les gestions municipals han possibilitat que 26 d’aquestes famílies, un 68%, ja han estat reubicats en altres habitatges.

“La previsió és resoldre totes les situacions restants durant aquest mes de juny”, afirma l’alcaldessa, Pilar Díaz, en una carta enviada a la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), Sílvia Grau, en resposta a la missiva que aquesta li va enviar amb anterioritat.

Al seu escrit, l’alcaldessa insisteix en què ” des de l’Ajuntament estem acompanyant les famílies que han perdut el seu habitatge des de la proximitat, l’empatia i la responsabilitat en el marc de les competències municipals. Estem en la primera línia de l’atenció social a les famílies i sabem, millor que cap altra administració, les dificultats que ha d’afrontar una unitat familiar davant la pèrdua sobtada del seu habitatge habitual i, molt en especial, les afectacions que pot tenir en la infància”.

Entre d’altres serveis de suport posats en marxa des del moment del desallotjament, hi ha un servei telefònic d’atenció psicològica permanent per poder atendre les necessitats emocionals de les famílies afectades.

L’Ajuntament ha aportat 630.000 € per aconseguir habitatges i donar resposta a l’emergència, la Diputació de Barcelona ha cedit 7 habitatges per estades temporals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha atorgat una ajuda econòmica de 178.000 €.

L’alcaldessa recorda a la Generalitat que té les competències exclusives en matèria d’habitatge, i retreu en la seva carta que “més de dos mesos després de l’emergència, l’AHC no ha ofert cap habitatge, ni cap mesura extraordinària per atendre l’emergència habitacional. Tan sols ha ofert tres programes de funcionament ordinari”, en referència a Reallotgem, Garantim i el dret de tanteig i retracte, que “no serveixen per atendre les famílies d’El Barco”.

L’edifici va ser construït a finals dels anys 40 del segle passat. Trenta anys després que el Pla General Metropolità qualifiqués els terrenys com a zona verda, la família propietària, que tenia llogats tots els pisos, va sol·licitar l’expropiació a la Generalitat, que va derivar l’obligació a l’Ajuntament.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Comencen els treballs d’urbanització del camí de connexió del Parc dels Torrents

Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Patrimoni cultural i Turisme, Urbanisme

Esplugues presenta els Districtes d’Innovació i el projecte Porta Diagonal

Comerç, mercats, empresa i consum, Drets civils i ciutadania, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Mobilitat i transport, Serveis econòmics

Els treballs d’apuntalament d”El Barco’ començaran després de Setmana Santa

Habitatge, Serveis socials

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: