Distingeixen vuit projectes municipals com a bones pràctiques

Compartir:
Fotografia del robot autònom ONA exposat a Esplugues.

El Banc de Bones Pràctiques (BPP) dels governs locals de Catalunya (impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer), que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal, ha seleccionat aquest any vuit programes de l’Ajuntament d’Esplugues. Es tracta tant de serveis innovadors posats en marxa en els darrers anys com d’aspectes organitzatius pioners.

En concret, s’han inclòs tres experiències en la categoria de Bona Pràctica i cinc en la de Pràctica Significativa, que “poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals”, segons valora el BPP. En concret, les qualificades com a Bona Pràctica són:

– Automatització del tràmit de pobresa energètica. Es va implementar a finals del 2021 per millorar l’eficiència i agilitzar la gestió, a través de tecnologia RPA (Robotic Process Automation), de les tramitacions relacionades amb la pobresa energètica. En el primer any va tramitar més de 2.800 peticions.

– Fica’t a l’aigua. Es va iniciar a l’estiu del 2019 per fer accessible l’esport a alumnes amb diversitat funcional, a través de personal de reforç que possibilitat que aquests infants puguin participar en les activitats municipals esportives (cursos de natació, casals esportius…).

– +Dones3. Promou des del 2019 la participació de nenes i dones en àmbits STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques).

Com a Pràctica Significativa, s’han inclòs:

– Robot ONA. Projecte logística d’abast europeu d’entrega de mercaderies mitjançant un vehicle elèctric sense conductor, que es va provar als carrers d’Esplugues al juny del 2022.

– Esplugues amb tu. Servei de suport psicològic per a joves posat en marxa el maig del 2022.

– Atenció per videotrucada. Posat en marxa a inicis del 2022 per poder fer tràmits en línia, sense necessitat de desplaçaments als punts d’atenció ciutadana.

– Relleu generacional. Prova pilot implementada conjuntament entre Ajuntament i Diputació a finals del 2021 per planificar les vacants per jubilació i transferir coneixement.

– Protocol de teletreball. Iniciativa posada en marxa el maig del 2021 per regular i possibilitar el treball des de casa del personal municipal.

Amb aquestes són 28 les iniciatives de l’Ajuntament d’Esplugues incorporades al BPP des del 2010, 14 de les quals en la categoria de Bones Pràctiques.

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: