Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica Ple: Nou pas per fer habitatge protegit a través d’una cooperativa

S'aprova la transmissió a Llar Unió Catalònia de dues finques a Can Clota Sud i a l'ARE Montesa

Compartir:

El Ple municipal celebrat aquest 17 de gener ha aprovat iniciar l’expedient de transmissió de dues finques de propietat de l’Ajuntament, situades al sector Can Clota Sud i a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa, a a la cooperativa Llar Unió Catalònia, SCCL, per a la promoció d’habitatge amb protecció oficial (HPO) de règim general. Es tracta d’un nou pas en la promoció d’HPO en aquests sectors, que va ser aprovat amb el vot favorable dels 13 edils dels dos grups al govern municipal, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esplugues en Comú Podem (EeCP), i els 3 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i l’abstenció dels 5 de Partit Popular (PP), Junts i Vox.

El primer tinent d’Alcaldia i portaveu socialista, Eduard Sanz, va recordar que aquest pas “desenvolupa un conveni que ja va ser aprovat pel Ple” en l’anterior mandat i suposa actuar en polítiques d’habitatge, “de les més importants per al conjunt de la ciutadania” i “les competències de les quals corresponen a la Generalitat”.

Per EeCP, Jordi Pérez va assenyalar el que significa abordar el “problema greu” de l’habitatge i va subratllar que s’ha donat un termini de tres anys per executar les obres. El portaveu d’ERC, Roger Martínez, també va donar-hi suport, tot “esperant que es compleixin els terminis i no acabi passant com en altres casos”.

La resta de grups (PP, Junts i Vox) van manifestar la seva abstenció, en desacord amb la gestió municipal sobre temes d’habitatge.

– Acord de govern municipal entre PSC i EeCP

Al Ple es va donar compte de l’entrada al govern municipal dels dos regidors d’EeCP, Jordi Pérez i Dolores Castro, a càrrec de les regidories d’Entorn Natural i Biodiversitat i de Prevenció de la Salut, respectivament, així com de la incorporació de Castro a la Junta de Govern Local, en substitució de Sara Forgas. També es va aprovar la nominació de Pérez com a representant municipal en el Consell Consultiu del Consorci del Parc de Collserola.

Declaració institucional sobre l’Hospital Sant Joan de Déu

A la sessió es va llegir una declaració per felicitar l’Hospital Sant Joan de Déu, així com tot el personal professional i voluntariat, amb motiu del 50è aniversari de la seva instal·lació al municipi. Al text s’assenyala que “és un orgull per a la ciutat i per a tots els veïns i veïnes d’Esplugues” que el trasllat del centre el 1973 possibilités “una sèrie de transformacions per aconseguir les bases de l’hospital modern que és avui”, un dels “centres pediàtrics d’alta especialització més importants del món, amb gran vocació internacional”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: