Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica del Ple març 2023: Lorca, Las 13 Rosas o Las Sinsombrero se sumen al viari d’Esplugues

El Ple aprova una declaració institucional por el 8M, altra pel Dia internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial i l'adhesió a la Declaració de Mèrida per a la cooperació internacional LGTBI

Compartir:

Frederica MontsenyFederico García LorcaNúria Tortras i PlanasRosa Parks o Angelina Alòs donaran nom a alguns dels nous vials urbans del barri de Montesa, on actualment s’està desenvolupant l’ARE que contempla la construcció de 2.105 habitatges, de les quals més de la meitat seran de protecció oficial (750 en règim de lloguer). Serà així després que el Ple del mes de març, celebrat dimecres dia 15, aprovés per unanimitat la proposta traslladada per la comissió municipal del nomenclàtor.

Las Sinsombrero o Las 13 Rosas seran alguns dels altres noms de carrers d’un sector d’11 hectàrees (el 70% seran equipaments, zones verdes i vials) que s’està desenvolupant on va estar la fàbrica de motos que dona nom al barri i on també tindrà continuïtat l’avinguda de Sant Ildefons, la de l’Electricitat o el carrer del Carme que també tindrà un passatge, com hi haurà un altre que es dirà de la ConcòrdiaSant Jordi també tindrà un carrer.

Pel que fa a les noves places es diran dels Estudis Balcázar, de la Llibertat, de la Ciència, de la Diversitat, María Zambrano i de la Democràcia. Els parcs seran el de la Diversitat i el de la Ceràmica -hi haurà prop de 27.000 metres quadrats de zones verdes- i també hi haurà els jardins del Joc.

Declaracions institucionals i aprovació inicial de la modificació del PGM carrer del Carme/av. De Cornellà

El ple va aprovar també una declaració institucional pel 8M, una altra pel Dia internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial i l’adhesió a la Declaració de Mèrida per a la cooperació internacional LGTBI.

També es va aprovar, amb els vots favorables del PSC, el Grup Municipal Republicà (GMR), Ciutadans (Cs), el Grup Municipal Popular (GMP) i el regidor no adscrit, la modificació del Pla General Metropolità a la unitat d’actuació del carrer de Carme / avinguda de Cornellà, que dona llum verda a un projecte que contempla la creació d’una gran plaça i d’habitatge, part del qual serà protegit. Esplugues En Comú Podem (EeCP) s’hi va abstenir.

A la sessió també es va aprovar, entre d’altres qüestions, de manera provisional, el Pla especial d’equipaments de l’Escola de Formació Professional promoguda per l’Assessoria Techsales SL, després d’estimar un recurs de reposició. Van votar-hi a favor PSC, el GMR, Cs, el GMP i el regidor no adscrit.

Pots accedir a tot el contingut del ple, a la resta de votacions i a totes les intervencions, així com als precs i preguntes, en aquest vídeo:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: