Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica del Ple: Llum verda a una nova modalitat d’estacionament regulat per a personal d’empreses

La zona taronja està pensada per a zones d'activitat econòmica o entorns de centres sanitaris

Compartir:

El Ple municipal celebrat aquest 20 de març va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança sobre estacionament regulat, per tal d’incorporar la zona taronja. Es tracta d’una nova modalitat d’estacionament regulat, que ja funciona a altres municipis metropolitans, que facilita a personal d’empreses d’Esplugues que puguin aparcar el vehicle a la via pública a prop del seu lloc de feina, amb una tarifa reduïda.

La zona taronja està pensada per ser implantada en entorns de centres hospitalaris, àrees bàsiques de salut o zones d’activitat econòmica, que comporten una afluència de persones usuàries, visitants i treballadors. Com a novetat, aquesta zona taronja només podrà validar-se a través d’una aplicació de mòbil.

Hi van votar a favor el Partit dels Socialistes (PSC), Esquerra Republicana (ERC), Partit Popular (PP), Esplugues en Comú Podem (EcCP), Junts i la regidora no adscrita (RNA), mentre que Vox va votar-hi en contra.

· Modificació de crèdit per a indemnitzacions a ‘El Barco’

Es va aprovar dotar el pressupost municipal d’aquest any de crèdits extraordinaris de més de 510.000 euros, finançats amb el romanent líquid de tresoreria obtingut de la liquidació del pressupost del 2023, 400.000 dels quals són per indemnitzar les famílies de l’edifici conegut com El Barco, que ha de ser enderrocat, i 110.000, per a l’oficina de suport per gestionar la sortida de les famílies. El dictamen sotmès a aprovació també inclou una suplementació de crèdit de poc més de 1.000 € per subvencionar la cobertura del dèficit del transport municipal.

Va comptar amb el vot favorable de PSC, EcCP i RNA. El portaveu socialista, Eduard Sanz, va dir “és una partida inicial i, en funció de com evolucioni, el dotarem dels recursos necessaris”. PP, Junts i Vox s’hi van abstenir. ERC va votar en contra. El seu portaveu, Roger Martínez, va dir que “la xifra creiem que és insuficient” i va manifestar el seu posicionament contrari a l’enderroc.

  • Nous llocs de treball municipals

Es va aprovar una modificació de la plantilla municipal, que inclou la creació de sis llocs de treball: tres d’agent de Policia Local, dos d’enginyer/a superior i un de gestor/a. Hi van votar a favor PSC, EeCP i RNA. La resta de grups s’hi van abstenir.

  • Sara Forgas passa a regidora no adscrita

El Ple havia començat donant compte, per part de l’alcaldessa, Pilar Díaz, de la renúncia formulada per la regidora Sara Forgas per deixar de formar part del grup municipal del PSC, amb la qual cosa passa a tenir la condició de regidora no adscrita. Amb això, la composició del Consistori a partir d’ara és de 10 edils del PSC i 2 d’EeCP, que formen el govern municipal; 3 d’ERC, 3 del PP, 1 de Junts, 1 de Vox i la regidora no adscrita.

  • Agraïment unànime a l’interventor municipal

Tots els grups van agrair la tasca desenvolupada –”amb una gran implicació professional que ha fet que hagi estat sempre vetllant pels interessos de la ciutadania”, va subratllar l’alcaldessa– en els darrers 35 anys per l’interventor municipal, Javier Vicén, amb motiu de la seva jubilació.

A continuació, pots veure la sessió del Ple:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipal
Façana de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat amb el logo del directe

Emissió en directe del Ple municipal de juliol 2024

Ple Municipal
Façana de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat amb el logo del directe

Emissió en directe del Ple municipal de juny 2024

Ple Municipal
Entrada a metro Can Vidalet

La línia 5 de metro, tallada dos mesos a partir del 25 de juny

Mobilitat i transport

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: