Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica del Ple: Defensa unànime de la millora de la sanitat pública

Es ratifica també canviar el nom del carrer Vidal i Ribas pel d'Hipàtia d'Alexandria

Compartir:

El Ple municipal celebrat aquest 20 de desembre ha aprovat una moció en defensa de la millora de la sanitat pública, situació agreujada arran de la “important davallada de recursos” detectada darrerament en centres sanitaris del Baix Llobregat, entre les quals, el tancament del centre d’atenció primària (CAP) Lluís Millet els dies 6, 8, 9 i 10 de desembre, durant l’anomenat pont de la Constitució.

La moció sol·licita a la Conselleria de Salut de la Generalitat que “reforci les plantilles de personal sanitari, destinat a cobrir els períodes festius, evitant així el tancament de centres i la reducció d’horaris d’atenció”.

Presentada pels grups de PSC i Esplugues en Comú Podem (EcCP), el text va comptar amb el vot favorable de totes les formacions. El portaveu socialista, Eduard Sanz, va argumentar que “la salut pública i l’atenció primària i comunitària és la que sosté la salut” de la ciutadania, que no pot “convertir-se en víctima d’aquesta pèrdua de recursos perllongada en el temps”.

Per part d’EeCP, Dolores Castro va defensar “destinar el 25% del pressupost sanitari a l’atenció primària” com a primer pas i va denunciar la “manca d’estabilitat del personal” i de professionals, que han motivat les recents protestes del sector.

Roger Martínez, d’ERC, tot i mostrar-se a favor de la moció, va voler puntualitzar que “la població no va quedar desatesa en cap moment, ja que es deriva a altres centres” i va recordar “l’endèmic dèficit fiscal que pateix Catalunya”.

Agustín Parra, del PP, va considerar “inacceptable el tancament de cap centre”, mentre que Iban Salvador, de Junts, va dir que “coincidim en gran part” amb el text de la moció, i Daniel Lafuente, de Vox, que “és necessari reivindicar les carències” i que “el lloc adequat és el Parlament”.

– Canvi de nom d’un carrer

El Ple també ha aprovat ratificar el canvi de denominació del carrer Vidal i Ribas –acordat per unanimitat durant el mandat anterior, degut a la vinculació de José Vidal i Ribas amb la realització de tràfic d’esclaus durant el segle XIX– pel d’Hipàtia d’Alexandria. Hi van votar a favor PSC, ERC, PP i EeCP, i en contra, Junts i Vox.

Augment de subvencions a dues escoles bressol

A la sessió es va acordar per unanimitat actualitzar les subvencions que corresponen les escoles bressol La Mainada i Montserrat entre octubre del 2023 i setembre del 2024, d’acord amb l’IPC de setembre del 2023; és a dir, un augment del 3,5%. Això suposa una quantitat màxima a percebre de 144.019,07 euros.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: