Crònica del ple de gener 2023: Per la millora del sistema de salut d’atenció primària

Compartir:

El Ple municipal del mes de gener, celebrat aquest dimecres 25, va reclamar, a través d’una declaració institucional, millores del sistema de salut d’atenció primària a Esplugues i al Baix Llobregat. Concretament, tots els partits amb representació van subscriure un text que acorda, entre altres punts, demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que, sense més demora, compleixi els compromisos adquirits amb l’Ajuntament.

En aquest sentit, es va fer especial incís en la instal·lació dels mòduls d’ampliació del centre d’atenció primària (CAP) Lluís Millet, per als quals l’Ajuntament ja ha cedit un solar de titularitat municipal. També es va demanar que es concreti i aprovi la construcció del tercer CAP a la nostra ciutat “per donar l’adequada cobertura al conjunt de la població, així com que el pressupost de la Generalitat 2023 incorpori una partida destinada a la construcció del nou CAP Lluís Millet, segons el que ja està tancat amb el departament”, va dir l’alcaldessa, Pilar Díaz, que va donar lectura al text.

CEM Les Moreres, Deixalleria i actualització de l’impost de plusvàlua

El Ple va acordar, entre altres qüestions, estimar el recurs interposat per Duet Esplugues SA i procedir a l’arxivament dels expedients de reclamació de responsabilitats contra les empreses Duet Esplugues SA, Alonso Balaguer Arquitectes Associats, SL i Enginyeria de Serveis, SA, amb motiu de la construcció del CEM Les Moreres. Hi van votar a favor el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor no adscrit. En contra, el Grup Municipal Popular (GMP), que va ser molt crític, així com el Grup Municipal Republicà (GMR). En Comú Podem (EeCP) i Ciutadans s’hi van abstenir.

Per altra banda, el ple va aprovar per unanimitat ordenar la continuació de la prestació del servei públic de la Deixalleria mancomunada de la Fontsanta, entre els Ajuntaments d’Esplugues i de Sant Joan Despí. I, amb els vota favorables de PSC, Cs i regidor no adscrit, la modificació de l’impost de plusvàlua d’acord amb l’actualització del coeficient recollit als pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2023.

Visoren

En l’apartat de precs i preguntes, la qüestió que més es va repetir va ser la situació dels pisos dotacionals per a joves gestionats per Visoren i la pujada de preus de l’aigua calenta sanitària i de calefacció aplicada per l’empresa del grup Sermavi. Sobre aquesta qüestió, dilluns passat, l’Ajuntament d’Esplugues va ordenar, per decret de l’alcaldessa, a les empreses Visoren Renta i Sermavi SL que suspengui de manera immediata la pràctica de qualsevol liquidació i exigència de pagament a les persones llogateres dels pisos que gestionen dels consums d’aigua calenta sanitària i calefacció, mantenint en tot moment el correcte funcionament. Es tracta d’una mesura cautelar de tres mesos.

L’Ajuntament també requereix a ambdues empreses la justificació tècnica i econòmica, així com la fonamentació jurídica de les actualitzacions de preu dels subministraments i de la calefacció practicada als veïns dels tres edificis dotacionals, que explota i gestiona en règim de lloguer protegit situats als carrers Juli Garreta, 1-3; Gaspar Fàbregas i Roses, 63-65, i Josep Maria Ventura, 14-16. Així com que justifiqui la pretesa aplicació retroactiva d’aquests preus i l’aplicació de forma individualitzada a cada llogater. Es requereix així a les dues empreses que facilitin de manera desglossada i detallada la formulació que sustenta les pujades de subministraments traslladades als veïns, tant pel que fa al 2022 com el nou preu del 2023.

Visoren també haurà d’aportar a l’Ajuntament, abans que acabi el mes, la documentació que consideri oportuna en relació amb la repercussió de les despeses comunes de l’edifici i de les derivades de la repercussió de l’impost sobre béns immobles de naturalesa urbana i altres tributs.

Pots accedir a tot el contingut del ple i a totes les intervencions, el debat de les mocions així com als precs i preguntes en aquest vídeo:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: