Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica del Ple de desembre: Suport unànime al projecte d’un nou centre de recerca de Sant Joan de Déu

Compartir:

La proposta de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu de crear un nou centre de recerca a una parcel·la de l’avinguda d’Ahrensburg va rebre aquest dimecres, en el marc del Ple municipal del mes de desembre, el suport unànime de totes les formacions amb representació.

Així, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el Grup Municipal Republicà (GMR), Ciutadans (Cs), Esplugues en Comú Podem (EeCp) i el Grup Municipal Popular (GMP) van donar suport a un dictamen que té com a objectiu la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per fer possible el nou centre.

Aquest equipament, ubicat a l’avinguda d’Ahrensburg, cantonada amb el carrer del Casal de Sant Jordi, tindrà un caràcter sanitari-assistencial i estarà destinat principalment a la recerca i atenció de les malalties minoritàries neurològiques i metabòliques de causa genètica que afecten el sistema nerviós central o perifèric. Al centre també es formaran professionals amb alta qualificació en aquesta matèria.

“Assumim com a pròpia la modificació puntual del PGM”, va manifestar l’alcaldessa, Pilar Díaz, que en aquest sentit va assenyalar la importància de treballar amb celeritat a favor del projecte. El regidor popular, Marcos Sánchez, es va mostrar orgullós del “binomi” Hospital Sant Joan de Déu i Ajuntament; orgull que també va expressar la portaveu de Cs, Gemma García. El portaveu d’EeCP, Jordi Pérez, també es va felicitar pel compromís, si bé va incidir en la necessitat de treballar per la sanitat pública, tot recordant l’ampliació pendent del CAP Lluís Millet.

El portaveu del GMR, Roger Martínez, va destacar també la importància del nou equipament, si bé va recordar la posició crítica del seu partit amb l’urbanisme fet a Finestrelles. Finalment, el portaveu socialista, Eduard Sanz, va destacar la relació de l’Ajuntament i Sant Joan de Déu, ara, a més, aliats i actors del nou clúster d’innovació i salut Health BioCluster, on també estan presents l’Ajuntament de l’Hospitalet, l’Hospital de Bellvitge o l’Oncològic.

Actualització de preus i nous nomenaments

Entre altres qüestions, el Ple també va aprovar per unanimitat la delegació en l’alcaldessa de la competència per incorporar provisionalment l’aparcament del CAP de Can Vidalet en el servei integral d’aparcaments per ordenar la seva gestió i explotació per, posteriorment, fer un nou conveni amb CatSalut.

També tots els grups van votar a favor de l’actualització dels preus públics de la Deixalleria Mancomunada de la Fontsanta per a residus especials, que afecten comerços i petites indústries. PSC, GMR, Cs i PP també van aprovar a favor d’una actualització reduïda del 4,9% dels preus públics dels serveis i instal·lacions esportives per a les persones empadronades a Esplugues per mitigar l’impacte de l’IPC. Per a les persones no residents serà del 8,9%.

Amb els vots favorables de PSC, Cs, EeCP i PP, també es va aprovar la substitució de Pedro Molina com a assessor permanent de la Comissió de Seguiment del Codi de Bon Govern per Marta Corcoy; i per unanimitat la substitució del regidor popular Marcos Sánchez com a membre designat per l’Ajuntament a la Fundació privada Asproseat-Proa Esplugues per la regidora dels comuns Lola Castro.

Declaració institucional i moció del PP

En la sessió de dimecres va haver-hi una única declaració institucional a proposta de les famílies afectades d’Esplugues per a la incorporació a escoles i instituts de personal acompanyant a nens i nenes amb diabetis mellitus de tipus 1 o diabetis mellitus insulinodependent. I també una única moció presentada pels populars per estudiar la construcció d’un aparcament soterrat a l’avinguda Jacint Esteva Fontanet, que no va prosperar.

Pots accedir a tot el contingut del ple i a totes les intervencions, el debat de les mocions així com als precs i preguntes en aquest vídeo:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: