Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica del Ple: Aprovada la licitació de les obres de l’Auditori-Escola de Música

Compartir:

El Ple municipal ordinari celebrat aquest 26 de juny va donar llum verda a la licitació de les obres de construcció del futur Auditori, que serà també la seu de la nova Escola de Música i Arts Escèniques d’Esplugues, al costat de la plaça Catalunya, per un pressupost de 24,6 milions d’euros. Aquest import inclouria la construcció, l’equipament i les obres d’urbanització.

El projecte executiu de les obres de construcció de l’Auditori-Escola de Música i Arts Escèniques va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern Local (JGL) el 17 de juny.

El punt es va aprovar amb els vots dels 10 edils del PSC, els 2 d’Esplugues en Comú Podem (EeCP) i la regidora no adscrita (RNA). El portaveu socialista, Eduard Sanz, va dir que es tracta d’un “projecte emblemàtic” per a Esplugues, i que tindrà un “important retorn social” per a la ciutadania. També va donar algunes dades, com que l’auditori tindrà un aforament per a més de 530 persones, diferents espais per a diferents usos i una grada exterior per a espectacles de petit format.

Per al portaveu d’EeCP, Jordi Pérez, “és un gran projecte de ciutat” que, a més, permetrà “enfortir l’Escola Municipal de Música” i millorar l’entorn de la zona.

Els 3 edils d’ERC i el de Junts van votar en contra. Per part del grup republicà, Marta Alarcon va dir que únicament estava en descacord pel fet que la contractació del projecte es delegui en la JGL. Iban Salvador, de Junts, va argumentar que “desconeixem el pla d’usos i de gestió” del futur equipament.

S’hi van abstenir els dos regidors presents del PP (Agustín Parra: “la construcció delimitarà uns usos que desconeixem”) i l’edil de Vox (“hi ha moltes coses pendents per saber”, según Daniel Lafuente”).

– Estacionament regulat al Gall, La Plana i Montesa

A la sessió també es va aprovar de manera definitiva la modificació de l’ordenança municipal sobre estacionament regulat, per tal d’incorporar la zona taronja. Es tracta d’una nova modalitat d’estacionament regulat, que facilita a personal d’empreses d’Esplugues que puguin aparcar el vehicle a la via pública a prop del seu lloc de feina, amb una tarifa reduïda. Van votar-hi tots a favor, tret de Vox, que ho va fer en contra.

En aquest sentit, també s’hi va donar llum verda, amb el suport de PSC, PP, EcCP, Junts i RNA, a l’ampliació de la petita zona d’estacionament regulat que hi ha al barri del Gall, per adaptar-se a les necessitats de les persones residents (zona verda) i del personal d’empreses que hi treballa (zona taronja).

Així com a la implantació d’una zona regulada d’aparcament als barris de La Plana i Montesa per a residents (zona verda) i per afavorir el comerç de la zona (zona blava).

Modificació de crèdit

S’aprova una modificació de crèdit del pressupost vigent per import total de 2.019.575,02 euros –procedent del superàvit del 2023–, per ajustar noves despeses. Entre les més importants: 350.000 € per al projecte d’Auditori, 250.000 € per a la reparació del col·lector de la plaça Ramon Trias i Fargas i 240.000 € per al Servei d’Atenció Domiciliària.

Van votar-hi a favor PSC, EeCP i RNA, s’hi van abstenir ERC, Junts i Vox, i el PP va votar-hi en contra.

Festius locals 2025

S’acorden com a festius locals de 2025 els dilluns 9 de juny (Segona Pasqua) i 22 de setembre (dia feiner més proper a Sant Mateu). Van votar tots els grups a favor, tret d’ERC, que va votar-hi en contra per no considerar-se com a festiu Santa Magdalena.

Renúncia del fins ara portaveu del PP

El fins ara portaveu del grup municipal del Partit Popular d’Esplugues, Marcos Sánchez, va presentar el 22 de maig la seva renúncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament d’Esplugues. Al Ple municipal s’ha donat compte d’aquesta renúncia.

Declaracions institucionals

L’alcaldessa va llegir dues declaracions institucionals –és a dir, amb el suport de tot el Ple– següents: pel Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a la Gent Gran i d’adhesió a la declaració del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat contra la reducció de l’activitat estival als centres de salut.

– Mocions sobre l’orgull LGTBI i el Dia del Medi Ambient

Va prosperar una moció, presentada per tots els grups i membres del Consistori, tret del regidor de Vox, per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI. El text afirma, entre d’altres coses, que “hem de continuar treballant perquè totes les persones puguin viure l’orientació sexual i la identitat de gènere lliurement, sense haver de desplaçar-se a grans ciutats, generant pobles i ciutats obertes i lliures d’armaris”.

La mateixa majoria va aprovar una moció per commemorar el Dia Internacional del Medi Ambient, tot reclamant iniciatives per protegir els ecosistemes del canvi climàtic.

D’altra banda, Vox va presentar una moció per instal·lar pantalles gegants al municipi per poder seguir els partits de la selecció espanyola a l’Eurocopa masculina de futbol, que va ser desestimada.

– Altres informacions

El govern municipal va exposar l’estat de la situació del trasllat d’una colònia de gats i del reallotjament de les persones que residien a l’edifici El Barco, que van generar preguntes de diferents grups municipals i de bona part del públic.

A continuació, es pot veure la sessió del ple:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Crònica Ple de maig: Aprovada una moció per al reconeixement de l’estat palestí

Cronica Ple

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: