Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica del ple/02/2023: L’Ajuntament reclama més patrulles dels Mossos d’Esquadra

Compartir:

El ple d’aquest dimecres va mostrar la “profunda preocupació” de l’Ajuntament per la falta de Mossos d’Esquadra i va demanar a la Generalitat de Catalunya i al Departament d’Interior que “es facin efectius els recursos policials necessaris per donar un servei de seguretat ciutadana tal com demana la ciutadania”. Ho va demanar a través d’una moció presentada pel PSC, que denuncia que davant de la falta d’agents de la policia autonòmica, els de la policia local han d’assumir funcions que no li són pròpies. La proposta va rebre el suport del regidor no adscrit, el Grup Municipal Popular (GMP), Esplugues en Comú Podem (EeCP) i Ciutadans. El Grup Municipal Republicà (GMR) va votar en contra.

També va rebre un ampli suport la moció presentada per EeCP, una condemna dels consells de guerra i sentències del Tribunal de Orden Público (TOP) de la dictadura franquista, que dona suport a les persones represaliades i que sol·licita la nul·litat de ple dret de les sentències imposades. Hi van votar a favor, a més dels comuns, PSC, ERC i PP. El regidor no adscrit i Ciutadans es van abstenir.

Un pas més per al nou centre de Sant Joan de Déu

A banda de les mocions, el ple va donar llum verda per unanimitat a la modificació puntual del Pla General Metropolità a la cantonada de l’avinguda Ahrensburg i el carrer Casal de Sant Jordi, afectat pel soterrament de les línies elèctriques. Un pas més per la futura construcció en aquesta parcel·la d’un nou centre de Sant Joan de Déu, que tindrà un caràcter sanitari-assistencial i estarà destinat principalment a la recerca i atenció de les malalties minoritàries neurològiques i metabòliques de causa genètica que afecten el sistema nerviós central o perifèric. Al centre també es formaran professionals amb alta qualificació en aquesta matèria.

També es va aprovar amb el suport de tots el grups municipals la nova Ordenança de Transparència i Administració Digital, que vol garantir que es faciliti a la ciutadania informació pública de la seva activitat i funcionament, que ha de ser de qualitat, comprensible i accessible.

Nou Pla Municipal per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere

Amb el suport del PSC, GMR, Cs, EeCP i GMP també es va aprovar el Pla Municipal per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere (més informació: bit.ly/EspluguesLGTBI) que té com a objectiu lluitar contra la LGTBIfòbia, garantir els drets i visibilitzar la diversitat.

Bona salut econòmica

Durant el ple també es va donar compte del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al quart trimestre de l’exercici 2022, que va ser de només sis dies des de la data d’aprovació de la factura per l’òrgan competent.
També es va informar de la liquidació del Pressupost municipal de l’exercici 2022. El deute viu va representar un 30,23% dels ingressos, molt per sota del que marca la llei (màxim un 75%).

Amb el vot de PSC, Cs i el regidor no adscrit (EeCP, GMP i GMR es van abstenir) el ple va aprovar una modificació de crèdit de 8.700.211,93, una variació que es realitza gràcies al romanent líquid de tresoreria obtingut de la liquidació del pressupost de l’any passat.

Alguns dels ajustos més significatius de la modificació són el Programa de Millora de Barris (1.160.000 €), l’adequació de l’Espai Corberó (1.000.000 €), la renovació de voreres de l’avinguda Cornellà: (500.000 €), el Pressupost participatiu 2023 (227.870 €) o la millora i adequació escoles públiques (180.000 €).

Pots accedir a tot el contingut del ple i a totes les intervencions, el debat de les mocions així com als precs i preguntes en aquest vídeo:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: