Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica/07/2022: El període mitjà de pagaments a proveïdors baixa a 5,72 dies

Compartir:

22/07/2022

El període mitjà de pagament a l’Ajuntament d’Esplugues als seus proveïdors -majoritàriament autònoms, petites i mitjanes empreses- durant el segon trimestre de l’any va ser de 5,72 dies des que una factura és aprovada, molt per sota del que marca la norma i, també, del temps que es va trigar al primer trimestre, que va ser de 7,97 dies.

La dada es va donar a conèixer aquest dimecres en el Ple municipal de juliol, on es va presentar també l’Informe d’Intervenció i Tresoreria que recull que, durant el segon trimestre, l’Ajuntament va realitzar 2.221 pagaments, per un import total de 4,64 milions d’euros. En el primer trimestre van ser 946 pagaments, per un valor superior als 2,4 milions.

Xifres econòmiques que es van donar a conèixer en una sessió que va començar amb la lectura per part de l’alcaldessa Pilar Díaz d’una declaració institucional pel Dia Internacional de Commemoració i Homenatge a les Víctimes del Terrorisme, que se celebrarà el 21 d’agost. “Les víctimes són l’expressió més dramàtica de l’amenaça i el xantatge dels intolerants. Quan s’atempta contra les víctimes, s’atempta contra la democràcia i contra tota la societat”, va manifestar l’edil.

Pròrroga del servei de neteja i tarifació social de les escoles bressol

El ple, amb els vots favorables del PSC, Ciutadans i Esplugues en Comú Podem (EeCP), va aprovar no admetre a tràmit una sol·licitud del Grup Municipal Popular (GMP) en la qual instava la declaració de nul·litat dels actes administratius en relació amb el contracte d’execució material de l’obra del CSE de Can Vidalet. GMP va votar en contra i el Grup Municipal Republicà (GMR) es va abstenir. Alcaldia va encarregar un informe jurídic del Secretari municipal sobre aquest tema que considerava procedent la no admissió per estar “manifestament mancada de fonament”.

A la sessió també es va aprovar, entre altres qüestions, la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària pel període comprés entre l’1/10/2022 al 30/09/2023 per un import màxim anual de 3,8 milions d’euros (vots a favor de PSC, Ciutadans, GMP i regidor no adscrit); així com el funcionament del canal de denúncies Bústia ètica sobre Fons Europeus o la pròrroga i modificació del contracte de concessió de la gestió del servei de les escoles bressol municipals La Mainada i Montserrat (a favor PSC, GMR, Cs, EeCP i GMP).

El ple va donar llum verda per unanimitat a la tarificació social del preu de l’escolarització dels trams Infantil 0 i Infantil 1 de les escoles bressol municipals. “El preu màxim és de 125 euros per alumne i mes; i les bonificacions en funció dels ingressos pot anar del 15% al 80%”, va recordar l’alcaldessa Pilar Díaz.

Piscina de Can Vidalet, casals d’estiu i regles fiscals

El GMP va sotmetre a votació del ple dues mocions, una primera “per recuperar” la piscina exterior de Can Vidalet i una segona sobre els casals d’estiu en què instava l’adjudicació del contracte o no el prorrogui. Cap de les dues va prosperar. El Ple sí va aprovar una moció d’Esplugues en Comú Podem, transaccionada amb el PSC, que demana prorrogar la suspensió de les regles fiscals per a l’any 2023 i que insta que s’estudiï la possibilitat que s’ampliï també l’any 2024.

Per a més informació i poder veure del debat de polític de les diferents qüestions:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: