Comença a Esplugues l’aventura dels ODS

Arrenca un joc interactiu per tota la ciutat per donar a conèixer l'Agenda 2030

Compartir:

Esplugues ha posat en marxa Missió ODS, un projecte de sensibilització impulsat per l’Ajuntament per donar a conèixer l’Agenda 2030, aprovada per l’ONU l’any 2015, amb el gran repte de transformar el món: posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i el futur de totes les persones del món sense deixar a ningú enrere.

La iniciativa, que compta amb el finançament del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, pretén posar fins a final d’aquest any els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al centre de la vida pública a través del joc. En aquest sentit, Esplugues es defineix com a ciutat playful, ja que aposta per utilitzar el joc com a eina de aprenentatge per a totes les edats. Aquest any s’ha creat la Xarxa d’Espais Playful.

L’eix central de Missió ODS serà un joc interactiu, mitjançant dispositius mòbils, on el taulell de joc serà la ciutat. A través de gairebé 200 codis QR, que s’ubicaran a les seus físiques d’empreses, comerços, entitats, equipaments públics i organitzacions del municipi, tota la ciutadania podrà participar-hi. Aquestes ubicacions es poden consultar al web del joc.

Es tracta d’anar sumant punts, tot resolent reptes que hi ha a prop de 200 espais del municipi. Les persones que més encertin tindran premi

El joc consistirà a anar resolent reptes (preguntes de vertader-fals, endreçar paraules..), uns 70, relacionats amb els ODS i les maneres de combatre la pobresa, el canvi climàtic, etc., i anar sumant punts. Les 50 persones que n’obtinguin més tindran premi. Es va presentar el 23 de setembre al parc dels Torrents durant la Festa Major i estarà actiu fins al 15 de novembre.

Durant aquest període, es faran més d’una trentena d’activitats, que es poden consultar al web, per dinamitzar el joc. Entre aquestes, l’exposició Menja, actua, impacta, que es pot visitar a l’Espai Baronda del 2 d’octubre al 16 de desembre. En aquestes activitats també es pot demanar el joc de taula creat per a l’ocasió.

Més informació sobre la Missió ODS, aquí.


Escoles, empreses i entitats, implicades

En paral·lel al joc interactiu per tota la ciutat, es realitzarà una adaptació del joc als centres educatius, amb la resolució de 10 reptes per classe (per exemple, planificar una acció per assolir un ODS determinat), adaptats a les diferents edats.

Missió ODS és un projecte de ciutat en el qual estan implicats diferents serveis municipals, centres educatius, entitats, comerços i empreses de la ciutat, que també faran activitats (xerrades, tallers, exposicions…).

Compartir: