Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Circulació ‘a l’anglesa’ en el tram de l’avinguda Països Catalans sota l’autopista

Compartir:

5/08/2022

Les obres de reurbanització de l’avinguda Països Catalans, una de les principals artèries d’entrada i sortida al municipi, continuen sense contratemps. La previsió és que acabin cap a finals d’any.

A partir del dilluns 8 d’agost, es produirà un canvi de circulació al tram de l’avinguda entre les places Elisabeth Eidenbenz i Ramon Trias Fargas; és a dir, al pas sota l’autopista B-23. Els vehicles s’han d’incorporar a aquest tram, tal com està convenientment senyalitzat, per l’esquerra, en comptes de per la dreta, per evitar congestionar la rotonda de la plaça Elisabeth Eidenbenz i alleugerir l’entrada o sortida d’Esplugues. És el que es coneix com a circulació a l’anglesa.

Aquests canvis, com tots els que es produiran en aquesta obra, tenen com a objectiu millorar la mobilitat d’aquesta zona, on conflueixen entrades i sortides a l’autopista B-23, a la Diagonal de Barcelona i a la Ronda de Dalt, així com a diversos centres educatius.


Per on he d’anar?

WEBmapapaisoscatalans.jpg

– Els vehicles que circulin per l’avinguda Països Catalans en direcció al centre del municipi o al carrer Sant Mateu (ja sigui que vinguin de l’autopista o de la Ronda o que baixin de Finestrelles per l’avinguda Jacint Esteva i Fontanet) han d’incorporar-se al carril esquerre passada la plaça Ramon Trias Fargas. Si continuen cap al centre, han d’incorporar-se a la rotonda d’Eidenbenz i continuar a partir d’allà pel carril de la dreta. Això vol dir que els vehicles procedents de Barcelona no han de fer la rotonda de Trias Fargas (fins ara havien de pujar un petit tram per Jacint Esteva per després baixar).

– Els vehicles procedents del carrer David Carreras i Trias que vagin en direcció Finestrelles no han d’anar per la rotonda d’Eidenbenz, sinó que han d’incorporar-se al carril esquerre de Països Catalans sota el pont. Els que vulguin anar al c. Sant Mateu o cap al centre sí que han de continuar passant per la rotonda.

 

Carrils bus en ambdós sentits

Un cop acabada l’obra, pressupostada en 4,2 milions d’euros i finançada per la Junta de Compensació de Finestrelles, l’av. Països Catalans comptarà amb carrils d’ús exclusiu per a autobusos en tots dos sentits i una mitjana més àmplia, sense disminuir el nombre actual de carrils de circulació. Així, en sentit Finestrelles es mantindran dos carrils per a vehicles privats (guanyant espai a l’actual calçada lateral) i el carril bus anirà pel mig. En sentit Centre hi haurà, com ara, un carril per a vehicles i se’n guanyarà un altre només per a autobusos.

 

Altres afectacions a l’entorn

També a partir del 8 d’agost i en aquest cas, fins al 4 de setembre, es reduirà un carril en l’avinguda Jacint Esteve Fontanet entre el carrer de Professor Barraquer i l’avinguda dels Traginers, en sentit de pujada a Collserola. Es tracta d’afectacions relacionades amb les obres de millora.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: