Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Alba Petisco: “El que va començar com una extraescolar s’ha convertit en la meva vida”

Compartir:

17/09/2022

La campiona d’Espanya absoluta de gimnàstica del CGE Les Moreres, Alba Petisco, va protagonitzar divendres al vespre un pregó de Festa Major ple de referències personals, amb el que va reivindicar el paper de les dones en el món de l’esport, i la lluita per la igualtat. Una sòlida Petisco va brillar en l’Espai Corberó.

“Tinc dinou anys i soc membre de l’equip nacional de gimnàstica artística femenina des de l’any 2018. Fa molts anys que compagino els estudis amb durs entrenaments de moltes hores diàries. He representat al meu país i a Esplugues internacionalment a mundials i en les últimes olimpíades a Tokio. Actualment, continuo treballant amb l’objectiu de les properes olimpíades de París 2024, passant per copes del món, mundials i europeus”, es va presentar la gimnasta que va recordar que va començar, amb cinc anys al CGE Les Moreres. Quan llavors estava una nau industrial que va condicionar l’Ajuntament, mentre es construïen les actuals instal·lacions.

“He passat més estona a Esplugues que al meu barri”, va continuar. “Fins i tot, he passat més estona amb els meus entrenadors que amb la meva família. I tot, per un somni que s’està fent realitat, pel que he lluitat des de sempre i que m’estic currant fins al final. El que va començar com una activitat extraescolar s’ha convertit en la meva vida”, va afegir.

L’olímpica va reivindicar, en aquest sentit, el treball del club, dels professionals de l’Ajuntament, de les entitats esportives de la ciutat que fomenten l’esport… “En un any tan important com aquest, en el que he estat campiona d’Espanya absoluta en individual i per equips, he de reivindicar el sacrifici i la constància de la dona dins del món de l’esport de competició, que la lluita per la igualtat doni oportunitats, treballant fort per conquistar títols esportius, sense el reconeixement que tindríem si fossin homes”, va dir.

I va afegir: “Espero ajudar amb la meva experiència i dedicació en la gimnàstica a tot el col·lectiu de dones i nenes que es volen dedicar professionalment a l’esport i fer visible en la seva expressió, totes les dificultats i esforç extra per tirar endavant les seves carreres esportives”, va sentenciar Petisco que va agrair a la ciutat d’Esplugues i sobretot a la seva família el suport.

Alba Petisco, que va rebre un llarga i emocionada ovació, va ser precedida per les paraules de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que va destacar les qualitats de la pregonera i va assegurar que enguany, la primera Festa Major sense restriccions per la pandèmia serà “més Festa Major que mai”. També per la regidora de Cultura, Maribel Aguilera que va manifestar que la Festa Major “és i ha de ser un element festiu, inclusiu i divers”.

Pots veure el pregó a través del Instagram de l’Ajuntament

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: