Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Ajuda humanitària a Turquia i Síria

Compartir:

El Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament, en què estan representades entitats de l’àmbit, ha acordat proposar que l’Ajuntament realitzi una aportació de 6.000 euros per l’emergència produïda pels greus terratrèmols que han causat desenes de milers de víctimes a Turquia i Síria. L’Ajuntament està contacte amb entitats i agències humanitàries que treballen al terreny per estudiar la millor forma de canalitzar l’ajut.

Aquesta nova emergència es produeix en unes zones ja castigades per la guerra, on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen als territoris afectats. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument damnificats.

Com pots ajudar?

Es desaconsellen les campanyes de recollida i l’enviament de materials i es recomana que la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que treballen sobre el terreny, com per exemple:

Fons Català de Cooperació

Creu Roja

Unicef

ACNUR

Una de les entitats membre del Consell Municipal de Cooperació, la Fundació Islamic Relief, també ha obert una campanya d’emergència: https://www.teaming.net/tod-sconsiria-grupo.

Per a més informació, pots consultar la web de l’AECID del Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació

TURQUIA SIRIA SOLIDARITAT TERRATREMOL.jpg
Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: