Activat el pla d’emergència municipal per onada de calor en fase d’alerta

Compartir:

14/07/2022

L’Ajuntament ha activat el pla d’emergència municipal per onada de calor en fase d’alerta, pel què implementarà una sèrie de mesures a causa de la previsió de temperatures extremes previstes per demà divendres i el cap de setmana i que passen per un augment del seguiment de les persones més vulnerables i facilitar a la ciutadania l’accés a espais que puguin funcionar com a refugis climàtics.

Mitjançant el servei de teleassistència es portaran a terme trucades de seguiment que en els casos de més risc es convertiran en visites a domicili. Les treballadores familiars i auxiliars reforçaran l’assessorament i consells a les persones que atenen per minimitzar els efectes de les altes temperatures. Pel que fa al servei de dinamització gent gran es reforçaran els missatges preventius.

Des de Serveis socials de forma coordinada amb Protecció Civil es visitaran a les persones identificades com a fràgils amb més risc: col·lectiu sense llar, persones que viuen en infrahabitatges i col·lectius més vulnerables, com ara persones amb grau de dependència que viuen soles.

Ampliació de l’horari de les piscines

També s’augmentarà en una hora l‘horari d’entrada de les piscines municipals del parc dels Torrents aquest divendres i el cap de setmana. En el cas d’actes públics a l’aire lliure, es ruixarà l’espai per rebaixar la temperatura i es disposaran punts d’aigua per beure.

Els casals de la gent gran funcionaran com a refugis climàtics.

Des de l’Ajuntament es recomana en tot cas a les entitats que, sempre els sigui possible, no facin actes en les hores més caloroses o que quan es facin activitats en camps de futbol s’obrin els aspersors. Les fonts ornamentals estaran engegades ininterrompudament a les hores de més intensitat de calor, és a dir, entre les 12 i les 18 h. Així, es tornarà a fer baldeig als carrers més transitats per rebaixar les altes temperatures.

Entre d’altres mesures, queden tancats tots els espais amb barbacoes i Protecció Civil activarà també el dispositiu de prevenció d’incendis.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: