Accions a les escoles per la inclusió i l’equitat educativa

El Pla Educatiu d'Entorn 2023-2024 inclou accions d'acompanyament i reforç educatiu en diferents disciplines i s'estén a les escoles bressol

Compartir:

El Pla Educatiu Entorn (PEE) d’Esplugues, impulsat per l’Ajuntament i la Generalitat –amb la implicació de la comunitat educativa de la ciutat (escoles, esplais, entitats…)­­– per contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic, ha presentat el pla d’actuacions per al curs 2023-2024. En línies generals, es mantindran les activitats més ben valorades, com l’acompanyament i el reforç educatiu, i l’aprenentatge especialitzat de música, idiomes i determinats esports en situació d’igualtat per a tot l’alumnat, entre d’altres.

Una novetat és la inclusió en el PEE de les escoles bressol (0 a 3 anys), amb l’oferiment de formació per als equips docents i d’espais de trobada. El PEE d’Esplugues va ser un dels pioners a Catalunya en abarcar accions adreçades a alumnes de 0 a 20 anys.

Un dels aspectes més destacats del PEE és el Projecte d’Acompanyament Educatiu, que el curs anterior va ajudar 388 alumnes –tant de primària, com secundària i postobligatòria– en horari extraescolar.

Es continuarà, entre d’altres accions, amb el cicle de xerrades d’interès per a famílies, l’Esplujuga (projecte per aprendre a través del joc), +Dones3 (per incentivar les ciències en les noies) i L’Escola Sona (aprendre a tocar instruments a quatre escoles, una més que el curs passat: Gras i Soler, Joan Maragall, Prat de la Riba i Can Vidalet).

Per a l’alumnat de secundària, també seguiran l’Auxiliar de conversa en anglès, l’Art-teràpia, el concurs Esplugues Talent i un taller de voleibol intercentres.

Aquest curs també s’impulsarà l’aprenentatge del català entre les famílies nouvingudes i s’iniciarà una col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes per estendre el coneixement d’altres llengües.

D’altra banda, l’Ajuntament assumirà la incorporació d’una persona orientadora comunitària, figura que fins ara depenia de la Generalitat.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: