Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

23-J, Eleccions Generals a Esplugues

Compartir:

Un total de 33.765 ciutadans i ciutadanes d’Esplugues estan citats a les urnes el 23 de juliol per votar a les Eleccions Generals al Congrés dels Diputats i el Senat.

Els col·legis electorals estaran oberts aquest diumenge 23 des de les 9 fins a les 20 hores. A Esplugues n’hi haurà 13, amb un total de 58 meses: Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, Casal Cultural Robert Brillas, Escola Can Vidalet, Escola Folch i Torres, Escola Gras i Soler, Escola Isidre Martí, Escola Joan Maragall, Parvulari Joan Maragall, Escola Prat de la Riba, Centre Municipal Puig Coca, Edifici Molí, Escola Isabel de Villena i Institut Severo Ochoa.

L’Ajuntament d’Esplugues ofereix el Servei de Trasllat d’Electors per acompanyar les persones amb mobilitat reduïda al col·legi electoral per tal que puguin votar. Cal sol·licitar-lo al telèfon 900 300 082 fins al mateix dia de les eleccions.

El Congrés dels Diputats està format per 350 diputats o diputades que són escollits per sufragi universal. Les circumscripcions electorals són les províncies.

El nombre de senadors o senadores no és fix. La major part (208) es trien directament per la població, també per províncies (Ceuta i Melilla trien cadascuna dos senadors o senadores) i un altre grup de senadors/es és elegit directament pels parlaments autonòmics: un per comunitat autònoma i un altre per cada milió d’habitants del territori respectiu. A Catalunya corresponen: 16 senadors o senadores electes (4 per província) i 8 senadors o senadores designats/ades pel Parlament. En la legislatura que ara acaba, el Senat té 265 membres, dels quals 208 són elegits per la ciutadania i 57 per designació dels parlaments autonòmics.

La participació i els resultats es podran seguir en directe aquí.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: